Canon EOS 1000D Rebel XS

MerkCanon
ModelEOS 1000D Rebel XS
TypeDSLR
Release10/06/2008
Megapixels10,1
Canon EOS 1000D Rebel XS

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly recommended
Score: 8
DigifotoPro.nl
Volwaardige instapper
Score: 8
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 8
Letsgodigital.org
Excellent performance
Score: 8
Letsgodigital.org
Hands-on review
Score: 0
Pixelmania
Aantrekkelijk
Score: 10
Steves Digicams
Very appealing
Score: 0

Met een 10,1 Megapixel CMOS sensor plus technologie afkomstig van professionele Canon modellen, biedt de EOS 1000D uitzonderlijk EOS fotovermogen in een betaalbare, gebruiksvriendelijke camera.

Belangrijkste eigenschappen

10,1 Megapixel CMOS sensor
Een 10,1 Megapixel CMOS sensor registreert voldoende details om A4-formaat prints te maken. Zelfs wanneer u delen van uw foto selecteert en vergroot. De Canon CMOS sensortechnologie garandeert ook haarscherpe opnamen bij weinig omgevingslicht.

3 beelden per seconde
Voor indrukwekkende actiefoto’s kunt u met de EOS 1000D continue-opnamen maken met een snelheid van 3 grote JPEG beelden per seconde – tot de geheugenkaart vol is. Bij gebruik van een 2 GB kaart, betekent dit dat u zonder pauze 514 foto’s kunt maken.

7-punts wide-area AF
Een wide-area AF-systeem gebruikt 7 afzonderlijke scherpstelpunten om snel het juiste onderwerp te kiezen. Het scherpstelpunt in het midden maakt het mogelijk om ook bij weinig omgevingslicht en weinig contrast scherp te stellen op uw onderwerp.

EOS Integrated Cleaning System
Het ingebouwde Canon systeem om stof te voorkomen, beschermt op drie manieren tegen de invloed van stof: reductie van stofvorming in de camera zelf, telkens bij het in- en uitschakelen van de camera wordt stof van de sensor afgeschud en hardnekkige stofdeeltjes worden in kaart gebracht om ze vervolgens met de meegeleverde Digital Photo Professional software van uw beeld te verwijderen.

2,5" LCD-scherm met Live View mode
In de Live View mode wordt het duidelijke 2,5” LCD-scherm gebruikt om de compositie te bepalen en vanuit ongewone hoeken opnamen te maken. Tijdens weergave laat het LCD-scherm alle details haarscherp zien en de grote kijkhoek maakt het ook gemakkelijk om de foto’s samen met vrienden te bekijken.

Grote beeldzoeker
Een grote beeldzoeker maakt het mogelijk om zelfs in een omgeving met fel licht de juiste compositie te bepalen.

DIGIC III beeldverwerking
De toonaangevende Canon DIGIC III processor – die ook wordt gebruikt in professionele EOS modellen – zorgt voor een razendsnelle beeldverwerking, nauwkeurige kleurreproductie, korte starttijden en een laag energieverbruik.

Compatibel met SD/SDHC geheugenkaart
Door foto’s op te slaan op populaire SD/SDHC geheugenkaarten is de EOS 1000D ideaal voor iedereen die al over SD-compatibele apparaten beschikt.

Volledige beeldcontrole
Gebruik voorgeprogrammeerde Picture Styles om uw foto’s exact de gewenste uitstraling en sfeer te geven. Contrast, scherpte en verzadiging zijn met de camera zelf of met Canons uitgebreide software suite aan te passen. Deze software suite is meegeleverd met de EOS 1000D.

Compacte, lichtgewicht body
De EOS 1000D is het kleinste en lichtste Digital EOS model tot nu toe en heeft een gewicht van slechts 450 gram. De camera heeft een ergonomische vormgeving voor uiterst comfortabel gebruik.

EF objectieven en accessoires
De EOS 1000D is compatibel met het gehele assortiment EF/EF-S objectieven, Speedlite EX flitsers en EOS systeemaccessoires.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional