Canon EOS 10D

MerkCanon
ModelEOS 10D
TypeDSLR
Release27/02/2003
Megapixels6,3
Canon EOS 10D

Reviews

 
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10

De EOS 10D is een krachtige digitale SLR en biedt dezelfde kwaliteit, beelddefinitie en functionaliteit als high end analoge EOS SLR camera's plus de voordelen van digitale fotografie.

Belangrijkste eigenschappen

De 6,3 Megapixel Canon CMOS sensor garandeert haarscherpe detailweergave. De 7-punts AF maakt scherpstellen over een groot gebied mogelijk.

Een krachtige DIGIC (DIGital Imaging Core) processor optimaliseert de kleuropbouw en met de hoge verwerkingssnelheid is het mogelijk een serie van 9 opnamen te maken met een snelheid van 3 beelden per seconde. Ook de gebruiksduur van de batterij van de camera neemt hiermee toe.

De EOS 10D kan gelijktijdig RAW en JPEG bestanden schrijven, waarbij u de keuze heeft uit 6 JPEG resoluties.

Voor een verbeterde belichting heeft de EOS 10D een nieuw lichtmeetsysteem voor zowel daglicht als flits.

Naast sRGB biedt de EOS 10D ook Adobe RGB. Dit verbetert de kleursamenstelling door gebruik te maken van een zeer breed kleurenspectrum.

Met ISO-snelheden van 100 – 1600 (3200 Extended HI via het ISO uitbreidingsmenu) is flexibiliteit gegarandeerd, ongeacht de belichtingscondities.

U heeft de keuze uit 9 witbalans programma's - Auto, Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Flourescent, Flash, Custom en Colour Temperature. Bij het Colour Temperature programma is het mogelijk handmatig de gewenste warmte te selecteren uit de Kelvin schaal (2800K - 10000K in stappen van 100K). Met witbalans 'bracketing' maakt de EOS 10D automatisch een serie van drie opnamen (normaal, rood, blauw) zodra u de sluiter opent.

Een Intelligent Orientation Sensor detecteert of de camera horizontaal of verticaal wordt gehouden. Dit zorgt voor nauwkeurige belichting en betekent ook gemakkelijker bekijken en bewerken omdat de opnamen in de juiste stand op het LCD, in ZoomBrowser of op TV verschijnen.

Het LCD van de EOS 10D heeft 5 helderheidsinstellingen met voor elke omgeving de juiste weergave.

Het menu verschijnt in 12 verschillende talen.

De in magnesium uitgevoerde behuizing maakt de EOS 10D stijlvol en duurzaam.

Met de ergonomische handgreep blijft de EOS 10D ook bij lange opnamesessies comfortabel in gebruik.

De EOS 10D is de eerste digitale EOS camera met Direct Print. Door de camera rechtstreeks op een Canon BJ of fotokaartprinter aan te sluiten kunt u hoge resolutie prints maken.

De EOS 10D is compatibel met hoge capaciteit CF-kaarten tot meer dan 2 GB.

De EOS 10D is compatibel met de uitgebreide serie EOS accessoires.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional