Canon EOS 1100D

MerkCanon
ModelEOS 1100D
TypeDSLR
Release07/02/2011
Megapixels12,2
Canon EOS 1100D

Reviews

 
Cameralabs.com
Recommended
Score: 8
CNet.co.uk
Great value for money
Score: 8
DPreview.com
A solid entry-level performer
Score: 7
FotoVideo.nu [NL]
Uitstekende beeldkwaliteit
Score: 7
PhotographyBLOG
Highly Recommended
Score: 9
PhotoRadar.com
A solid, good value choice
Score: 8

Geavanceerd, compact en betaalbaar: je eerste stappen in de wereld van DSLR-fotografie, eenvoudig dankzij de Canon EOS 1100D.

Resolutie van 12 Megapixel
Stap over op DSLR-beeldkwaliteit met een sensor met APS-C-formaat van 12 Megapixel. Met een 14-bits DIGIC 4-beeldprocessor kun je continu opnemen met een snelheid van 3,2 fps en foto's produceren die uitmunten in detail en kleurbereik.

Intuïtieve functiehandleiding op het scherm
De functiehandleiding van de EOS 1100D geeft beschrijvingen van veel van de functies van de camera, evenals advies over het gebruik ervan in je eigen fotografie.

Gemakkelijk te gebruiken Scène-modi en Basic+
Op thema's gebaseerde scène-modi selecteren automatisch de meest geschikte instellingen voor belichting, scherpstelling en drivemodus. In de modus Creative Auto worden de instelbare functies overzichtelijk weergegeven. Met Canon's Basic + technologie kunnen deze automatische modi nauwkeurig worden afgestemd op de ambiance en het soort licht op de scène.

HD EOS-filmmodus
Schitterende HD-video-opnamen maken op 25 of 30 fps met automatische belichtingsregeling, zodat je je helemaal op de actie kunt concentreren. Je kunt je opnamen bewerken op je pc of Mac of direct afspelen op een HD-tv via de HDMI-aansluiting van de camera.

ISO-gevoeligheid van 100-6400
Opnamen maken bij weinig licht zonder flitser is mogelijk dankzij het gevoeligheidsbereik van 100 tot 6400 van de EOS 1100D. De 14-bits DIGIC 4 beeldprocessor van de camera helpt ruis te onderdrukken en de beeldkwaliteit te handhaven.

9-punts AF-systeem met grote dekking
Dankzij de autofocus van 9 punten, verspreid over het gehele AF-beeld, is de EOS 1100D snel en nauwkeurig scherp te stellen op statische en bewegende onderwerpen. Een 'cross-type' AF-punt in het midden is gevoelig voor zowel horizontale als verticale lijnen.

63-zones iFCL-lichtmeting
Geavanceerde iFCL-lichtmeting verdeelt een scène in 63 zones, waarna de perfecte combinatie van sluitersnelheid, diafragma en ISO wordt bepaald.

6,8 cm, 230.000-dots LCD-scherm
Op het grote 230.000-dots LCD-scherm, dat ook toegang geeft tot het menusysteem van de camera en het Quick Control-scherm, kun je eenvoudig beelden samenstellen en bekijken.

Te gebruiken met alle EF en EF-S objectieven
De EOS 1100D wordt ondersteund door de complete serie EOS-objectieven en -accessoires: flitsers, ontspanners op afstand en een systeem van meer dan 60 objectieven waarop professionele fotografen over de hele wereld zich verlaten.

Belangrijkste eigenschappen

  • Superieure 12-Megapixel beeldkwaliteit
  • Functiehandleiding op het scherm
  • Creative Auto en Basic+ modi
  • HD-video-opnamen
  • ISO-gevoeligheid van 100-6400
  • 9-punts AF-systeem met grote dekking
  • 63-zones iFCL-lichtmeting
  • 6,8 cm, 230.000-dots LCD-scherm
  • Te gebruiken met alle EF en EF-S objectieven

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional