Canon EOS 1200D

MerkCanon
ModelEOS 1200D
TypeDSLR
Release12/02/2014
Megapixels18,0
Canon EOS 1200D

Reviews

 
Cameralabs.com
81% Recommended
Score: 8

De Canon EOS 1200D is de opvolger van de veelgeprezen Canon EOS 1100D.

Ideaal voor starters
Van verjaardagsfeestje tot vakantieavonturen, vertrouw op de EOS 1200D voor uitstekende resultaten. Ideaal voor beginnende DSLR-eigenaren, want de EOS 1200D combineert Canon's beeldsysteem van wereldklasse met een serie intuïtieve, gebruiksvriendelijke bedieningselementen.

Samen met de Canon EOS Companion-app, wordt het vastleggen van beelden eenvoudiger en leuker dan ooit tevoren.

Foto's en movies van hoge kwaliteit
Maak prachtige 18 Megapixel foto's boordevol details en natuurlijke kleuren en leg de sfeer van elke gelegenheid vast. Beelden bijsnijden, roteren en opnieuw kadreren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en grote prints maken tot A2-formaat - ideaal om thuis in te lijsten. Full HD-movies hebben een professionele uitstraling en zien er schitterend uit wanneer ze worden afgespeeld op je HDTV thuis.

Leg zelfs bij weinig licht details en sfeer vast
Wanneer het donkerder wordt, vergroot de EOS 1200D de lichtgevoeligheid zodat je foto's scherp blijven en je minder snel de flitser hoeft te gebruiken. Opnamen bij omgevingslicht is een fantastische manier om de sfeer van een gelegenheid vast te leggen en discreet te blijven tijdens die onbetaalbare momenten en natuurlijke uitdrukkingen.

Gebruiksvriendelijk met de EOS Companion-app
Opnamen maken met een DSLR hoeft niet ingewikkeld te zijn. De ingebouwde functiehandleiding van de EOS 1200D, waarin camerafuncties in duidelijke en eenvoudige taal worden uitgelegd, wordt aangevuld door EOS Companion. Dit is een smartphone-app die uitleg geeft over de basisprincipes van fotografie en hoe je aan de slag kunt met je nieuwe EOS-camera.

Gebruik EOS Companion om de eigenschappen en functies van de camera te verkennen, nieuwe Tips & tricks te ontdekken en te leren omgaan met lastige fotografische situaties.

Scene Intelligent Auto
Wanneer je een foto samenstelt met de EOS 1200D, analyseert de camera ook de scène, waarbij deze naar helderheid, kleur, beweging en gezichten zoekt. Deze informatie wordt gebruikt om de meest geschikte camera-instellingen voor de scène te bepalen, of het nu een gedetailleerd landschap of een snelle actie betreft.

EOS Movie
Met de EOS 1200D is movies maken net zo makkelijk als fotograferen. Selecteer de movie-modus met het programmakeuzewiel op de camera, druk op de start/stop-knop om je omgeving op te nemen in Full HD en ontdek de nieuwe creatieve benaderingen.

Video Snapshot
Maak eenvoudige verhalen met de Video Snapshot-modus, waarmee korte clips van twee, vier of acht seconden worden opgenomen, die gezamenlijk kunnen worden afgespeeld als video-slideshow op de camera of een computer.

Creatieve filters
Vertel verhalen, leg herinneringen vast en creëer dromen. De EOS 1200D laat je creatief zijn met fotografie zoals jij dat wilt. Benadruk het hoofdonderwerp op een foto door dit te isoleren tegen een zachte, onscherpe achtergrond (een kenmerk van DSLR-fotografie).

Gebruik een van de vijf creatieve filters om een persoonlijk tintje aan je foto's te geven, waaronder Grainy zwart-wit, Toy camera en Fish-eye Effect.

EOS-Systeem
De EOS 1200D is onderdeel van het EOS System. Dit is een systeem van camera's, objectieven en accessoires waar overal ter wereld professionele- en beginnende fotografen op vertrouwen. Wanneer je klaar bent voor de volgende stap in de wereld van fotografie ontdek je de objectieven waarmee je verre objecten dichterbij kan halen, een groter deel van een scène in beeld kunt krijgen en portretten meer uitstraling kunt geven.

Naamgeving
De EOS 1200D wordt in de VS verkocht onder de naam EOS Rebel T-5.

Belangrijkste eigenschappen

 • Ca. 18 Megapixel sensor;
 • APS-C Canon CMOS-sensor van ca. 22,3 x 14,9 mm;
 • Maximale 3 fps voor ca. 69 JPEG-afbeeldingen of 6 RAW-opnamen;
 • DIGIC 4 -processor;
 • LCD 7,5 cm (3,0 inch) TFT met circa 460k beeldpunten;
 • Heldere zoeker met ca. 95% dekking;
 • Sluitertijdbereik 30 - 1/4000 en een Bulb-functie;
 • Diverse scene-instellingen waaronder Intelligent Auto, Geen flitser, Automatisch creatief, Portret, Landschap, Close-up, Sport, Nachtportret, Film, AE-programma, AE-sluitertijdvoorkeuze, AE-diafragmavoorkeuze, Handmatig;
 • ISO-gevoeligheid met AUTO-stand (100-6400) of handmatig van 00-6400 in 1-stopwaarden;
 • ISO kan worden uitgebreid tot H: 12.800;
 • ISO tijdens movie-opname: Auto (100 - 6400), 100 - 6400 (Hele stopwaarden);
 • 9 'cross-type' AF-punten;
 • EOS Movies MOV (video: H.264, geluid: lineair PCM, opnameniveau kan door de gebruiker handmatig worden aangepast): 1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 fps); 1280 x 720 (59,94, 50 fps); 640 x 480 (30, 25 fps);
 • Ingebouwde flitser;
 • HDMI-mini-uitvoer;
 • Type geheugenkaarten: SD-kaart, SDHC-kaart of SDXC-kaart;
 • Afmetingen (B x H x L): 129,6 x 99,7 x 77,9 mm
 • Gewicht (alleen behuizing): inclusief accu en geheugenkaart ca. 480 g.

 


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional