Canon EOS 1300D

MerkCanon
ModelEOS 1300D
TypeDSLR
Release10/03/2016
Megapixels18,0
Canon EOS 1300D

Reviews

 
Cameralabs.com
Preview
Score: 0
DPreview
The price is right
Score: 7

Canon introduceert een nieuw instapmodel EOS DSLR-camera: de EOS 1300D. Met ingebouwde Wi-Fi en Dynamic NFC maakt de EOS 1300D het delen van opnamen gemakkelijker dan ooit en met een reeks aan verbeterde functies om indrukwekkende creatieve foto’s en movies te maken, is dit model ideaal voor de wereld van DSLR-fotografie. Met een 18 Megapixel sensor en hoge verwerkingssnelheid is de EOS 1300D de perfecte camera voor opnamen met een unieke uitstraling die bovendien onmiddellijk zijn te delen.

Elke opname toont kwaliteit
De EOS 1300D is uitgerust met Canon’s DIGIC 4+ processor en een grote – 18 Megapixel – APS-C-formaat sensor, zodat je zelfs de kleinste details en meest subtiele kleurnuances in een scène kunt vastleggen voor foto’s die zich onderscheiden van de rest. Wil je scènes vastleggen waar mensen en voorwerpen duidelijk worden afgetekend tegen een onscherpe achtergrond, dan zorgt de EOS 1300D daarvoor. Of het nu gaat om close-up natuuropnamen, portretten of de skyline van een stad, de camera helpt je originele foto’s te maken die je echt wilt delen, waar je ook bent. Met meer dan 80 EF-lenzen en een reeks andere accessoires om uit te kiezen, is de EOS 1300D een veelzijdige DSLR die de resultaten geeft die je vandaag wilt en je daarnaast de flexibiliteit biedt voor de toekomst.

Leren, groeien en keuze uit bedieningsmogelijkheden
Voor beginners kan DSLR-fotografie ontmoedigend zijn, maar met de EOS 1300D kunnen ook gebruikers die de spiegelreflexcamera voor het eerst vasthouden direct schitterende opnamen maken. De Scene Intelligent-modus laat de camera alles regelen en kiest de juiste instellingen voor je, maar met een draai aan de programmaknop kun je zelf kiezen voor een opnameprogramma dat is ontworpen voor specifieke onderwerpen, zoals de nieuwe Food-modus. Met de snelle autofocus blijven ook bewegende onderwerpen scherp in beeld, zodat je actiemomenten kunt vastleggen met drie beelden per seconde. Voor grappige en unieke creaties kun je ook een reeks aan creatieve filters kiezen, zoals Toy camera en Fish-eye.

Zodra je fotografische vaardigheden zich verder ontwikkelen, kun je gebruik maken van programma’s voor halfautomatische of volledig handmatige bediening. Met keuze van je eigen creatieve instellingen, variërend van diafragma, sluitertijd en ISO tussen 100 en 6.400 – uitbreidbaar tot ISO 12.800 – geeft de camera je de vrijheid om je verder te ontwikkelen en je favoriete momenten ook vast te leggen als de lichtintensiteit afneemt.

De grote sensor stelt je in staat elk detail in Full HD-kwaliteit vast te leggen en zorgt zo voor beeldmateriaal met een professionele uitstraling. Door te filmen met een geringe scherptediepte geef je je films – thuis en op vakantie – de beleving van een bioscoopfilm. De camera biedt in de Video-modus dezelfde handmatige bedieningsmogelijkheden als bij fotografie. Met de Video Snapshot-modus kun je ook een serie korte clips vastleggen die automatisch kunnen worden samengevoegd tot een gelikte video die laat zien hoe jouw dag was.

Delen, opslaan en opnieuw ontdekken
De EOS 1300D biedt NFC plus een reeks nieuwe Wi-Fi-connectiviteitsfuncties om je te helpen je foto’s onderweg op te slaan en te delen. Met NFC kun je gemakkelijk verbinding maken met compatibele Android-apparaten om foto’s te verzenden of je camera op afstand te bedienen met Canon’s Camera Connect app. Ingebouwd Wi-Fi garandeert dat al je kostbare herinneringen veilig worden opgeslagen – je kunt opnamen direct uploaden vanaf je camera¹ naar een groot aantal cloud services, zoals irista van Canon, en online galerijen maken die gereed zijn om met vrienden en familie te delen. Je kunt de EOS 1300D ook verbinding laten maken met een Canon Connect Station CS100 om je opnamen gemakkelijk op te slaan en snel te delen.

Belangrijkste eigenschappen

  • 18,0 Megapixel APS-C beeldsensor
  • DIGIC 4+ processor
  • Ingebouwde Wi-Fi
  • ISO 100 tot 6.400 (uitbreidbaar tot 12.800)
  • Dynamic NFC
  • Opnameprogramma voor specifieke onderwerpen
  • Direct upladen naar cloudservices
  • Full-HD video

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional