Canon EOS 1D Mark III

MerkCanon
ModelEOS 1D Mark III
TypeDSLR
Release22/02/2007
Megapixels10,1
Canon EOS 1D Mark III

Reviews

 
FOTOcentraal
Indrukwekkende snelheid
Score: 9
PhotoReview
Superb image quality
Score: 10

De norm op het gebied van snelle, professionele fotografie met hoge resolutie. Krachtig genoeg voor een opnamereeks van 110 beelden met een snelheid van 10 opnamen per seconde. Geschikt voor de zwaarste omstandigheden.

Belangrijkste eigenschappen

10,1-megapixel CMOS-sensor
Canons CMOS-sensor van APS-H-formaat (28,1 x 18,7 mm) is een combinatie van fantastische kleurweergave en een groot dynamisch bereik. De lage ruis zorgt voor goede resultaten bij hoge gevoeligheden. Moiré en de overgebleven ruis worden onderdrukt door een laagdoorlaatfilter en circuits op de chip.

10 fps, opnamereeks van 110 beelden
De camera legt 10 beelden per seconde vast, voor een continue opnamereeks van maximaal 110 grote JPEG- of 30 RAW-afbeeldingen.

Twee "DIGIC III"-processors
De twee "DIGIC III"-processors werken samen en verwerken zo afbeeldingen met 14 bits, voor een totaal reproductiebereik van 16.384 tonen per pixel. Deze snelle, efficiënte processors zorgen ook voor de opnameprestaties van de camera en de supersnelle responstijden. Het opstarten duurt slechts 0,2 milliseconde.

Wide-area AF met 19 kruismetingspunten
Het AF-systeem met hoge precisie heeft 19 kruismetingspunten. Deze zijn verspreid over het hele AF-gebied en hebben een gevoeligheid van maximaal f/2.8, zodat de camera beter overweg kan met onderwerpen die zich niet in het midden van het beeld bevinden.26 AF-hulppunten verbeteren de nauwkeurigheid.

EOS Integrated Cleaning System
De sensor blijft schoon dankzij het ingebouwde reinigingssysteem van Canon dat beschermt tegen stof. Een combinatie van technologieën zorgt ervoor dat stof wordt verminderd, afgestoten en verwijderd. Een zelfreinigende sensoreenheid schudt telkens als u het apparaat inschakelt het stof van de sensor.

Groot ISO-bereik
Het standaardbereik van 100 tot 3200 ISO kan worden uitgebreid tot L: 50 en H: 6400.

3,0-inch LCD-scherm met Live View-modus
Het heldere TFT LCD-scherm van 3,0 inch heeft een haarscherpe definitie, zodat u de focus en compositie kunt controleren. Gebruik de 10 x vergroting voor scherpere details. Als u fotografeert vanuit lastige posities, kunt u uw afbeelding met Live View inkaderen vanaf het LCD-scherm.

Picture Style
Dankzij de voorkeuze-instellingen van Picture Style kunt u de parameters voor de beeldverwerking eenvoudig bedienen. Elke stijl biedt een andere kleurweergave, vergelijkbaar met de manier waarop films worden gewijzigd voor een ander effect. U kunt de scherpte, het contrast, de kleurtoon en de verzadiging van elke voorkeuze-instelling aanpassen.

Waterdichte behuizing van magnesiumlegering
De EOS-1D Mark III wordt beschermd tegen barre weersomstandigheden en de gevolgen van ruw dagelijks gebruik door een waterdichte behuizing van magnesiumlegering . De sluiter is zeer betrouwbaar en gaat maar liefst 300.000 cycli mee.

Compatibiliteit van het EOS-systeem
De EOS-1D Mark III is compatibel met alle EF-lenzen (behalve EF-S-lenzen) en Speedlite-flitsereenheden uit de EX-serie. Met de optionele Wireless File Transmitter WFT-E2 kunt u onbeperkt fotograferen en afbeeldingen overbrengen.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional