Canon EOS 1D X Mark II

MerkCanon
ModelEOS 1D X Mark II
TypeFull-frame DSLR
Release02/02/2016
Megapixels20,2
Canon EOS 1D X Mark II

Reviews

 
CameraLabs.com
Preview
Score: 0
DPreview.com
89% Gold Award
Score: 9

Het hart van EOS-1D X Mark II is een door Canon ontwikkelde CMOS-sensor. Deze sensor luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van professionele beeldkwaliteit in het assortiment EOS-producten. Met verbeterde lichtverzamelende prestaties en de mogelijkheid om dit licht in een digitaal signaal om te zetten, levert deze sensor zeer gevoelige prestaties met minder beeldruis bij zowel hoge als lage ISO-snelheden, en een hoog bereik om meer details uit donkere gebieden te destilleren.

Haarscherpe foto's
Een vergroot scherpstelgebied met 61 afzonderlijk te selecteren AF-punten, met onder andere 41 AF-kruismetingspunten en 5 dubbele AF-kruismetingspunten, zorgen voor meer flexibiliteit bij het kadreren van je onderwerp. Zelfs bij f/8 beschik je over alle 61 punten, waaronder 21 kruistype-sensoren1. Gecombineerd met de geavanceerde AI Servo AF III+ en het verbeterde EOS Intelligent Tracking and Recognition-systeem, heeft de EOS-1D X Mark II een buitengewoon scherpe en nauwkeurige autofocus.

High Speed
De grenzen van high-speed opnamen maken worden verlegd omdat de EOS-1D X Mark II tot 14 fps kan schieten met volledig AF/AE tracking of tot 16 fps in Live View, dankzij de snelheid van DIGIC 6+ processoren en het nieuwe spiegelaandrijfsysteem. Met de CFast 2.0™-media kan de camera een continue opnamereeks maken tot 170 ongecomprimeerde 14-bits RAW-opnamen.

4K Full-HD Video
De kracht van 4K-resolutie brengt jouw verhalen tot leven. Maak intern opnamen op CFast 2.0™-media (aanbevolen) in 4K (4096 x 2160) tot 60p of Full HD tot 120p voor slow motion-creativiteit. Stel eenvoudig en nauwkeurig scherp met het LCD-touchscreen en Dual Pixel CMOS AF, die geweldige AF tracking in video's en Live View-modus biedt, en met alle Canon EF-lenzen werkt.

USB 3.0, Wifi en GPS
SuperSpeed USB 3.0 en Gigabit-connectiviteit via ethernet of de WFT-E8 WiFi-adapter zorgen voor een superieure workflow-flexibiliteit op elke locatie en het ingebouwde GPS kan zelf de juiste tijdzone instellen door verbinding te maken met een wereldwijd netwerk van GPS-satellieten. Dankzij de bijsnijdfunctie kun je de foto versturen zoals jij wilt dat het beeld wordt gezien, zonder dat je daarvoor een pc nodig hebt.

Belangrijkste eigenschappen

  • 20.2 megapixel full-frame sensor
  • 61 point / 21 cross-type AF-punten
  • ISO: Auto 100-51200; tot max. 409600
  • 14fps met volledige AF
  • Ingebouwd GPS
  • USB 3.0 -aansluiting
  • 4K tot 50/60p (max. 29min. 59sec.)

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional