Canon EOS 1D X

MerkCanon
ModelEOS 1D X
TypeFull-frame DSLR
Release18/10/2011
Megapixels18,0
Canon EOS 1D X

Reviews

 
DPreview.com
overview
Score: 0

De EOS-1D X combineert snelheid met beeldkwaliteit en is daardoor de nieuwste generatie camera voor professionals. De 18-Megapixel full-frame sensor met twee DIGIC 5+-processoren stelt de norm, en het maken van opnamen tot 12fps gaat nog verder.

18,1-Megapixel Full Frame CMOS-sensor
Een Canon 18,1-Megapixel full-frame CMOS-sensor levert verbluffende prestaties en maakt zelfs in de donkerste omstandigheden foto's met weinig ruis en een hoge resolutie. De full-frame-sensor levert optimale resultaten van groothoeklenzen en biedt u meer controle over scherptediepte. De beeldresolutie overtreft de kwaliteitseisen van toonaangevende fotoagentschappen, waardoor deze ideaal is voor extra grote prints tot A2-formaat, zelfs na bijsnijden.

Supersnel opnamen maken
Leg elke seconde van de actie vast met tot 12fps continu opnemen, dat kan worden uitgebreid tot een ongelofelijke 14fps in supersnel opnamen maken met een continue opnamereeks van maximaal 120 grote JPEG-afbeeldingen (36 RAW).

Enorm ISO-bereik
Dankzij het uitzonderlijk grote ISO-bereik van 100 tot 51200, dat uitbreidbaar is tot een ongekende ISO 204800, kun je van de lichtste tot de donkerste omstandigheden blijven fotograferen.

61-punts AF-systeem
Met het uiterst nauwkeurige 61-punts AF-systeem met 41 uiterst gevoelige 'cross-type'-sensoren kun je nauwkeurig scherpstellen op snelbewegende onderwerpen, wat de lichtomstandigheden ook zijn. De centrale 5 AF-punten zijn dubbel 'cross-type' voor nog meer precisie.

Consistente, nauwkeurige meting
Een 100.000 pixel RGB AE-meetsysteem met een speciale DIGIC 4-processor meet niet alleen de helderheid, maar ook de kleur, om een uitermate nauwkeurige belichting te garanderen voor natuurlijke resultaten, zelfs bij de moeilijkste lichtomstandigheden.

Full-HD EOS-movies
Maak Full HD-video's (1080p) met een reeks door de gebruiker selecteerbare instellingen op een DSLR, waaronder belichting, framerates, geluids- en compressieregeling. Dankzij de HDMI-uitgang kun je video en foto's in HD-kwaliteit weergeven.

Twee "DIGIC 5+"-processoren
De nieuwste generatie dubbele "DIGIC 5+"-processoren van Canon leveren de snelste en meest geavanceerde beeldverwerking tot nu toe voor de allerbeste beeldkwaliteit. Er wordt gewerkt met 4 A/D-converters om 14-bits beeldverwerking te bieden voor vloeiende gradaties van de kleurtinten en natuurlijke kleuren, evenals geavanceerde ruisreductie bij hogere ISO-waarden.

Groot, antireflectief LCD-scherm
Dankzij het 1040k-dots 3,2" Clear View II LCD-scherm met een hoge resolutie kunnen foto's en video's eenvoudig en nauwkeurig worden gecontroleerd. De structuur van gehard glas is zeer duurzaam en voorkomt zelfs in het felste zonlicht reflectie.

Ethernet-poort
Via de ingebouwde Ethernet-poort kunnen foto's snel en eenvoudig rechtstreeks naar een PC of via een netwerk naar cliënten van livegebeurtenissen worden overgedragen.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional