Canon EOS 1D

MerkCanon
ModelEOS 1D
TypeDSLR
Release25/09/2001
Megapixels4,1
Canon EOS 1D

Reviews

 
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10

De EOS-1D is de meest toonaangevende all-round professionele SLR digitale camera ter wereld.

De camera is robuust, weersbestendig en biedt snellere opnametijden en autofocus dan ooit tevoren, zonder verlies aan beeldkwaliteit.

Belangrijkste kenmerken

Canons vlaggenschip EOS-1D geeft een andere betekenis aan het begrip total performance. Deze unieke camera is onovertroffen qua kracht, duurzaamheid en weersbestendigheid en biedt een ongeëvenaarde beeldregeling, van het creëren van folders met de camera tot aan de gebruikte software voor het bekijken van de opnames op uw computer.

Snel en gebruiksvriendelijk
De EOS-1D heeft een continue opnamesnelheid van acht beeldjes per seconde in Single Shot of AI Servo en kan dit gedurende een reeksopname van 21 beeldjes volhouden. Belangrijke voordelen op het gebied van hoog volume gegevensverwerkingstechnologie, een compleet nieuwe imaging engine en voordelen op het gebied van mirror speed technologie dragen allen bij aan de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van deze uitzonderlijke camera.

Ontworpen voor professioneel gebruik
De camerabody is vervaardigd van een gegoten magnesiumlegering en combineert kracht, robuustheid en een effectieve EMC-afscherming van de elektronische componenten. De camera is tevens bestand tegen extreme temperaturen. Geen enkele SLR was ooit zo effectief beschermd tegen stof en de elementen als de EOS-1D.

Hoge resolutie
De hoge resolutie XL (extra groot) CCD van de EOS-1D gebruikt 4,15 megapixels voor het creëren van een 11,7 MB bestand in een fotografische beeldverhouding van 2:3. De grote CCD sensor biedt een vergrotingsfactor van slechts 1,3x. Dat betekent minder aanpassingen en compensatie van de brandpuntafstand.

Computercompatibel
Dankzij de nieuwe besturingselementen in de EOS-1D driver software kunnen EOS-1D afbeeldingen via een compatibele Windows of Macintosh computer worden gedownload. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de in de camera ingebouwde snelle IEEE1304 connector of wordt de CF kaart verwijderd en in een kaartlezer geplaatst.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional