Canon EOS 1Ds Mark III

MerkCanon
ModelEOS 1Ds Mark III
TypeFull-frame DSLR
Release20/08/2007
Megapixels21,1
Canon EOS 1Ds Mark III

Reviews

 
CNET.co.uk
It's amazing
Score: 9
CNET.com
Not for everyone
Score: 9
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
Photo.net
Best quality images
Score: 0

21 Megapixel aan volbeeldresolutie met de flexibiliteit die alleen een EOS SLR kan bieden.

Profiteer van DIGIC III-beeldverwerking, duurzame kwaliteit en technologieën die SLR-prestaties herdefiniëren.

Belangrijkste kenmerken

21 Megapixel volbeeld-CMOS-sensor
De volbeeld-CMOS-sensor van de EOS-1Ds Mark III registreert de details met een indrukwekkende 21 Megapixel en overtreft daarmee de standaardkwaliteitseisen van toonaangevende fotoagentschappen. De opnamen worden verwerkt met 14-bits kleurdiepte voor fijne gradaties van de kleurtinten. Effectieve beeldruisreductie bij hoge gevoeligheden en een laagdoorlaatfilter dat valse kleuren en moiré voorkomt, staan garant voor de beeldkwaliteit. Het grote dynamische bereik van de sensor kan met de functie Highlight Tone Priority worden ingesteld om meer details in de lichtere delen vast te leggen.

Twee "DIGIC III"-processoren
Twee "DIGIC III"-processoren zijn verantwoordelijk voor de snelle prestaties van de camera – na opstarten bijna onmiddellijk gereed voor gebruik en met uiterst korte responstijden. 5 bps met reeksopnamen van 56 beelden De EOS-1Ds Mark III maakt continu-opnamen met 5 beelden per seconde tot een maximale reeks van 56 JPEG-opnamen (12 in RAW).

Wide-area AF-systeem met 19 ‘cross type’-punten
Het zeer nauwkeurige AF-systeem gebruikt 19 ‘cross type’-punten met een gevoeligheid tot f/2.8. De punten liggen verspreid over het AF-beeld om ook scherp te stellen op onderwerpen die zich niet in het midden bevinden.Voor extra nauwkeurigheid helpen 26 AF-hulppunten het AF-systeem bij het volgen van het onderwerp.

Geïntegreerd EOS Cleaning System
Canons ingebouwde reinigingssysteem gebruikt een combinatie van technologieën die ervoor zorgt dat stof wordt gereduceerd, afgestoten en verwijderd van de sensor. Een zelfreinigende sensoreenheid schudt stof van de sensor zodra de camera wordt ingeschakeld. Breed ISO-bereik Het standaard ISO-bereik van 100 - 1600 is uitbreidbaar tot L:50 en H:3200.

3,0" LCD-scherm met Live View-programma
Het heldere 3,0" LCD-scherm heeft een haarscherpe beelddefinitie om de scherpstelling en compositie te controleren – plus 10x vergroting voor weergave van de kleinste details. Bij fotografie vanuit een ongewone positie biedt het Live View-programma de mogelijkheid uw compositie te bepalen met behulp van het LCD-scherm.

Picture Style
Instelbare Picture Style-opties zorgen voor eenvoudige beeldverwerking. Elk van deze opties resulteert in een andere kleurreproductie – vergelijkbaar met de manier waarop films worden gewisseld voor een ander kleureffect. De Picture Style-opties zijn zowel met de camera als via de meegeleverde Picture Style Editor-software in te stellen.

Body van magnesiumlegering met weerbestendige afdichting
Een body van magnesiumlegering met afdichtingen tegen stof en vocht beschermt de EOS-1Ds Mark III tegen extreme weersomstandigheden en de gevolgen van intensief dagelijks gebruik.

Compatibel met het EOS-systeem
De EOS-1Ds Mark III is compatibel met alle EF-objectieven (uitgezonderd de EF-S-objectieven), EX-serie Speedlite-flitsers en de Wireless File Transmitter WFT-E2.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional