Canon EOS 1Ds

MerkCanon
ModelEOS 1Ds
TypeFull-frame DSLR
Release24/09/2002
Megapixels11,0
Canon EOS 1Ds

Reviews

 
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10

De EOS-1Ds maakt digitale fotografie met een ultrahoge resolutie en full frame imaging mogelijk. De EOS-1Ds is gebaseerd op de succesvolle EOS-1D, maar met een 11,1 megapixel sensor is deze nieuwe camera een echt alternatief voor film in studio's en op locatie.

Kenmerken

Deze nieuwe camera is gebaseerd op de erg succesvolle EOS 1D, maar heeft een sensor van 11,1 megapixels en is hiermee het alternatief bij uitstek om overal te filmen, in de studio en op locatie.

De EOS-1D en de EOS-1Ds zijn digitale camera's die zijn gebaseerd op dezelfde behuizing, hebben een aantal gemeenschappelijke functies en een identieke bediening.

De 4,5 megapixel sensor en de snelheid van 8 opnamen per seconde van de EOS-1D maken de camera ideaal voor nieuws- en sportfotografen en de EOS-1Ds met de 11,1 megapixel sensor en de snelheid van 3 opnamen per seconde is aantrekkelijk voor breed georiënteerde professionals, inclusief reclame- en modefotografen.

De camera is uitgevoerd met een door Canon ontwikkelde en geproduceerde full-frame CMOS sensor. Met een formaat van 24 x 36 mm beslaat deze sensor het gehele beeldvlak en kan optimaal gebruik worden gemaakt van de standaard beeldhoek van de EF lenzen, met name de groothoek serie.

De RAW technologie produceert een afbeeldingbestand met een omvang van 11,4 MB en ondanks deze grootte kan de opnamesnelheid van 3 bps gehandhaafd blijven voor een serie van 10 opnamen.

De camera produceert indien gewenst gelijktijdig RAW en JPEG bestanden zonder dat daarbij snelheidsverlies optreedt of dat dit resulteert in kortere opnameseries.

De EOS-1Ds ondersteunt CompactFlash Type I en II geheugenkaarten en Microdrives. De eerdere camera's herkenden alleen 2 GB opslag, ook als de kaart of drive meer mogelijkheden bood.

De EOS-1Ds is compatibel met hoge capaciteit CF-kaarten tot meer dan 2 GB.

De gevoeligheid van de sensor kan worden ingesteld op equivalente ISO snelheden tussen 100 en 1250 (en via de Gebruikersfunctie kan zelfs ISO 50 worden gebruikt).

De hoogste sluitersnelheid is 1/8000 seconde en met flitssynchronisatie 1/250 seconde. Met een sluitertijdvertraging van slechts 55 ms en een ultrasnelle en nauwkeurige 45-punts autofocus kunnen fotografen exact de juiste momenten vastleggen.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional