Canon EOS 20D

MerkCanon
ModelEOS 20D
TypeDSLR
Release19/08/2004
Megapixels8,2
Canon EOS 20D

Reviews

 
CNET.co.uk
A nicely designed DSLR
Score: 9
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
FOTOcentraal
Robuust werkpaard
Score: 9

De EOS 20D is de semi-professionele digitale SLR met de snelheid, precisie en flexibiliteit die u aantreft bij high-end film SLR-camera's - plus nog veel meer.

Belangrijkste kenmerken

Kwaliteit
Een duurzame magnesium body vormt de eerste aanwijzing dat de EOS 20D geen gewone camera is. Canons gerenommeerde CMOS technologie zorgt voor een perfecte beeldkwaliteit en een resolutie van 8,2 Megapixel.

De DIGIC II processor staat borg voor opnamesnelheden van 5 beelden per seconde, een buffer van 23 achtereenvolgende opnamen (in JPEG), toonaangevende kleurreproductie, korte opstarttijden en snel weergeven en inzoomen van beelden bij terugkijken op de camera.

JPEG en RAW bestanden worden gelijktijdig opgeslagen zonder verlies aan prestaties.

Focus
De 9 autofocuspunten zijn zorgvuldig verdeeld over het brede instelveld. Voor snel, nauwkeurig scherpstellen, zelfs op onderwerpen die zich niet in het midden bevinden en in het bijzonder bij composities volgens de ‘regel van de derden’.

Afstandsgekoppelde flitser
Het E-TTL flitsalgoritme gebruikt afstandsinformatie en belichtingswaarden van het objectief om de juiste flitsintensiteit te bepalen, zelfs in situaties bij compositiewijzigingen of wanneer voorwerpen met sterke of geringe weerspiegeling in beeld verschijnen.

De camera is compatibel met alle EX-serie Speedlites, inclusief de 580EX, die informatie over de kleurtemperatuur naar de camera zendt voor verbeterde kleurstabiliteit en een automatische zoomfunctie heeft, die is aangepast aan de APS-C sensor van de camera.

Objectiefbevestiging
De EOS 20D is compatibel met meer dan 60 Canon EF objectieven, inclusief Canons EF-S objectieven.

De nieuwe EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM en EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM zijn ontworpen met de gebruiker van de EOS 20D in gedachte en deze objectieven hebben groothoek (ca. 16-35mm) en standaardbereiken (ca. 27-136mm) in het 35mm equivalent.

Volledige controle
De zeer hoge gevoeligheid (3200 ISO) zorgt vooreen zeer breed ISO 100 - 3200 bereik van de camera.

De camea ondersteunt zowel sRGB als Adobe RGB kleurruimten en de Digital Photo Professional beeldbewerkingssoftware zorgt voor snelle verwerking van verliesvrije RAW bestanden.

Aansluitmogelijkheden
De EOS 20D is PictBridge compatibel en ondersteunt via de USB 2.0 Hi-Speed aansluiting het direct printen naar compatibele fotoprinters en downloaden naar de PC.

De camera werkt met zowel CF als CF-II kaarten, inclusief kaarten met een capaciteit van meer dan 2 GB.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional