Canon EOS 300D Digital Rebel

MerkCanon
ModelEOS 300D Digital Rebel
TypeDSLR
Release20/08/2003
Megapixels6,3
Canon EOS 300D Digital Rebel

Reviews

 
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
FOTOcentraal
Een doorbraak
Score: 9

De EOS 300D is de betaalbare digitale SLR waar iedereen op heeft gewacht. De EOS 300D combineert het vermogen van de digitale fotografie met kenmerken en uitbreidingsopties die synoniem zijn met de naam EOS.

Belangrijkste kenmerken

Optimale beeldresolutie
De 6,3 megapixel CMOS sensor van de EOS 300D staat borg voor een indrukwekkende beeldresolutie. Voor haarscherpe prints tot maximaal A3-formaat. Canons krachtige ingebouwde DIGIC processor koppelt alle belangrijke camerafuncties aan elkaar en maakt een hoge snelheid bij continu-opnamen mogelijk. Foto's zijn gelijktijdig op te slaan als RAW en JPEG, zodat de gebruiker na de fotosessie beschikt over extra flexibiliteit.

Breedbeeld AF
Het breedbeeld 7-punts AF maakt nauwkeurig scherpstellen mogelijk bij elk van de 7 scherpstelpunten in de zoeker. Deze scherpstelpunten zijn handmatig of automatisch te selecteren.

Nauwkeurige lichtmeting en belichting
Voor optimale lichtmeting en belichting heeft u de keuze uit meervoudige lichtmeting in 35 zones (gekoppeld aan het geselecteerde AF punt), integraalmeting met nadruk op het midden of deelmeting.
De EOS 300D heeft sluitertijden van 1/4000 seconde tot 30 seconden. Samen met een ISO bereik van 100 - 1600 kan deze camera digitale foto's maken bij sterk uiteenlopende lichtcondities.

Nauwkeurige kleurreproductie
Naast sRGB biedt de EOS 300D ook Adobe RGB. Dit verbetert de kleurreproductie, omdat kleuren over een breed spectrum worden vastgelegd. De instellingen voor witbalans bevatten Automatische witbalans (AWB), 6 geprogrammeerde instellingen en een gebruikersinstelling.

Gebruiksvriendelijk
De ergonomische EOS 300D is licht in gewicht en daarmee gebruiksvriendelijk en ligt comfortabel in de hand. Het menu is overzichtelijk en de navigatie gaat eenvoudig en snel.

Een programmaknop bevat 12 opnameprogramma's - van voorgeprogrammeerd tot volledig automatisch. Dit maakt het eenvoudig in de meest uiteenlopende situaties fraaie foto's te maken, ongeacht uw niveau als fotograaf.

Speciaal ontworpen objectief
Het EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 objectief is speciaal ontworpen en heeft een optisch element met een kort brandpuntafstand achter dat is geoptimaliseerd voor de sensor van de EOS 300D. Om Ghost en Flare te voorkomen is het objectief voorzien van Super Spectra coating. Voor haarscherpe foto's bij brandpuntafstanden die overeenkomen met 29-88 mm bij 35 mm camera's.

Het EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 objectief wordt niet separaat verkocht en is alleen verkrijgbaar bij aankoop van de EOS 300D. De EOS 300D is ook alleen als camerabody verkrijgbaar.

Het gehele programma Canon EOS EF objectieven en EX Speedlite flitsers is compatibel met de EOS 300D.

Direct printing
De EOS 300D is compatibel met PictBridge, zodat gebruikers direct kunnen printen met een PictBridge compatibele printer. De camera is tevens Canon Direct Print en Bubble Jet Direct compatibel – zodat u zonder computer met elke Canon direct printer kunt printen.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional