Canon EOS 500D

MerkCanon
ModelEOS 500D
TypeDSLR
Release25/03/2009
Megapixels15,1
Canon EOS 500D

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly recommended
Score: 9
CNET.co.uk
Slightly better-than-basic
Score: 8
CNet.co.uk
Fast performance
Score: 8
DPreview.com
Highly recommended
Score: 8
LetsGoDigital.org
Everybody's friend
Score: 8
PhotoReview
A capable DSLR
Score: 9
Pixelmania.nl
Pixelmania Award
Score: 10
Steves Digicams
Very powerful features
Score: 0

Met de EOS 500D komt elke kant van uw verhaal tot leven. Leg elk detail vast met een indrukwekkende resolutie van 15,1 Megapixel of schakel over naar Full HD videoregistratie.

Belangrijkste eigenschappen

15,1 Megapixel CMOS sensor
De Canon 15,1 Megapixel CMOS sensor is ideaal voor iedereen die grote, posterformaat prints wil maken of haarscherpe beelduitsnedes wil selecteren om zonder verlies aan details te vergroten. Deze sensor is perfect in situaties met weinig omgevingslicht en produceert beelden met onvoorstelbaar weinig beeldruis.

Full HD videobeelden
De EOS 500D combineert hoogwaardige fotografie met de mogelijkheid om Full HD (1080p) videobeelden vast te leggen. Zodra meer beeldmateriaal op een geheugenkaart moet worden opgeslagen, hebben gebruikers de keuze uit 720P of VGA resolutie. Een HDMI aansluiting maakt het mogelijk de HD videobeelden en opnamen te bekijken op elke HDTV.

High ISO bij weinig licht
Zodra de lichtintensiteit minder wordt, biedt de EOS 500D een ISO bereik tot 3200 – uitbreidbaar tot 12800 voor omgevingen waar het gebruik van een flitser ongewenst is.

3,4 bps met max. 170 JPEG reeksopname
De EOS 500D maakt met 3,4 bps reeksopnamen tot 170 grote JPEG beelden (9 RAW).

3,0” Clear View LCD met Live View mode
Gedetailleerde controle van foto's en videobeelden op een 3,0” ClearView LCD scherm met 920.000 dots voor extra duidelijkheid. Schakel over naar Live View mode en gebruik de real-time beeldweergave om onder ongebruikelijke hoeken te fotograferen of videobeelden vast te leggen.

9-punts AF systeem
Een nauwkeurig AF systeem gebruikt 9 AF punten. De AF punten zijn verspreid over het beeld om beter te worden gebruikt voor onderwerpen die zich niet in het midden bevinden. Voor nauwkeurig scherpstellen met objectieven met een groot diafragma, gebruikt het middelste AF punt een uiterst gevoelige cross-type sensor zodat de camera geschikt is voor objectieven met een diafragma van f/2.8 of sneller.

DIGIC 4
De Canon DIGIC 4 processor maakt samen met de CMOS sensor een 14-bits beeldverwerking mogelijk voor vloeiende gradaties en natuurlijke kleuren. DIGIC 4 zorgt naast bijna onmiddellijk starten en directe weergave na het fotograferen tevens voor geavanceerde beeldruisreductie bij fotografie met hogere ISO waarden.

Geïntegreerd EOS reinigingssysteem
Het ingebouwde Canon systeem om stof te voorkomen, biedt drie manieren om opnamen te beschermen tegen de invloed van stof: verminderen van stofvorming in de camera zelf; een reinigingsmechanisme in de camera om de sensor te reinigen; en de mogelijkheid hardnekkige stofdeeltjes te registreren en later te verwijderen met de meegeleverde Digital Photo Professional software.

Volledige EF/EF-S en EX Speedlite compatibiliteit
De EOS 500D is compatibel met het gehele assortiment Canon EF en
EF-S objectieven en EX-serie Speedlites. Dit maakt het mogelijk een systeem samen te stellen dat net zo uniek is als de fotograaf die het gebruikt.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional