Canon EOS 50D

MerkCanon
ModelEOS 50D
TypeDSLR
Release26/08/2008
Megapixels15,1
Canon EOS 50D

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly recommended
Score: 9
DigifotoPro
Goed
Score: 8
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 9
Imaging Resource
A great choise
Score: 0
Letsgodigital.org
Allround DSLR-camera
Score: 9
Pixelmania.nl
Aanbevolen!
Score: 10
Steves Digicams
Impressive results
Score: 0
Tweakers.net
Snel werkpaard
Score: 0

De EOS 50D is de perfecte combinatie van snelheid en kwaliteit. Met een 15,1 MP CMOS sensor en DIGIC 4 processor levert deze camera superieure prestaties en een optimale beeldkwaliteit.

15,1 Megapixel CMOS sensor
De APS-C formaat CMOS sensor van Canon zorgt voor uiterst gedetailleerde beelden met uitzonderlijk weinig beeldruis.

Continu-opnamen met 6,3 bps
Ideaal voor sport-, natuur- en actiefotografie. De EOS 50D registreert op een UDMA kaart continu 6,3 beelden per seconde tot een maximale reeks van 90 JPEG’s.

DIGIC 4
DIGIC 4 is de krachtige 14-bits processor in de EOS 50D. DIGIC 4 maakt het mogelijk om continu te fotograferen met een snelheid van 6,3 beelden per seconde. Deze processor is ook verantwoordelijk voor het bijna onmiddellijk inschakelen van de EOS 50D en de razendsnelle weergave na het maken van de opname.

ISO bereik
Voor nog kortere sluitertijden bij weinig omgevingslicht heeft de EOS 50D standaard ISO waarden tot 3200 en is dit bereik uitbreidbaar tot de uitzonderlijk gevoelige waarde van 12800.

Clear View LCD
Het 3,0” VGA LCD-scherm biedt met 920.000 beeldpunten een uitzonderlijke helderheid en is ideaal om zowel de scherpstelling als compositie van uw opnamen te controleren.

Live View mode
De Live View mode stelt fotografen in staat nauwkeurig de compositie te bepalen wanneer het gebruik van de zoeker onpraktisch is. De speciale Live View knop toont real-time beelden op het LCD en biedt drie AF-methoden: Quick AF, Live AF en het nieuwe Gezichtsdetectie Live AF. Deze laatste methode stelt scherp op basis van de gezichten die binnen het beeld zijn gedetecteerd.

Wide-area AF met 9 ‘cross type’ punten
Het uiterst nauwkeurige AF-systeem heeft 9 ‘cross type’ punten. Het middelste AF-punt biedt een gevoeligheid tot maximaal f/2.8. De punten liggen verspreid over het AF beeld om zo ook beter scherp te stellen op onderwerpen die zich niet in het midden bevinden.

Body van magnesiumlegering
De lichtgewicht en duurzame, van magnesiumlegering vervaardigde body van de EOS 50D is gebouwd voor intensief dagelijks gebruik. De body is voorzien van water- en stofbestendige afdichtingen.

EOS Integrated Cleaning System
Het Canon EOS Integrated Cleaning System combineert speciale materialen om de vorming van stof te reduceren met een fluor coating op het laagdoorlaatfilter en een zelfreinigende sensorunit die stof afschudt bij het in- en uitschakelen van de camera.

Accessoires
De EOS 50D is compatibel met meer dan 60 EF en EF-S objectieven en alle EX serie Speedlite flitsers.

Belangrijkste eigenschappen

  • 15,1 MP (APS-C) CMOS sensor
  • 6,3 bps
  • DIGIC 4 processor
  • ISO bereik tot maximaal 12800
  • 3,0” VGA LCD met Live View
  • Uiterst nauwkeurige wide area AF
  • Body van magnesiumlegering
  • EOS Integrated Cleaning System
  • Compatibel met EF/EF-S objectieven

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional