Canon EOS 550D

MerkCanon
ModelEOS 550D
TypeDSLR
Release08/02/2010
Megapixels18,0
Canon EOS 550D

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly recommended
Score: 9
CNet.co.uk
Excellent but pricy
Score: 9
Digitalkamera.de
Beeindruckend
Score: 9
Dpreview
Gold Award
Score: 8
EISA 2010-2011
Eur. camera award
Score: 10
PhotoRadar
Offers a lot for the money
Score: 10
PhotoReview
Editor's Choise
Score: 9
Pixelmania.nl
Uiterst aantrekkelijk
Score: 0
Steve's Digicams
An impressive DSLR
Score: 0

Leg met de EOS 550D alle details van je verhaal haarscherp vast. Je hebt de creatieve vrijheid om de juiste opname te maken - met de details van een zonsondergang tijdens je vakantie of van het beslissende schot tijdens een voetbalwedstrijd.

18 Megapixel CMOS sensor
De 18 Megapixel CMOS sensor in de EOS 550D is ideaal voor iedereen die grote, posterformaat prints of haarscherpe beelduitsnedes wil maken zonder details te verliezen. Deze sensor is perfect in situaties met weinig omgevingslicht en produceert beelden met onvoorstelbaar weinig ruis.

DIGIC 4
De Canon DIGIC 4 processor maakt samen met de CMOS sensor een 14-bits beeldverwerking mogelijk en resulteert in vloeiende gradaties en natuurlijke kleuren. DIGIC 4 zorgt naast onmiddellijk starten en directe weergave na het fotograferen tevens voor geavanceerde ruisreductie bij gebruik van hogere ISO waarden.

High ISO bij weinig licht
Zodra de lichtintensiteit minder wordt, biedt de EOS 550D een ISO bereik tot 6400 – uitbreidbaar tot 12800 voor omgevingen waar het gebruik van een flitser ongewenst is.

Full HD videobeelden
De EOS 550D combineert hoogwaardige fotografie met de mogelijkheid om Full HD (1080p) videobeelden vast te leggen. Om je creativiteit verder te ontwikkelen, biedt de EOS 550D volledig handmatige bediening en instelbare beeldsnelheden. Wanneer de actie met een razend tempo plaatsvindt, kun je ook hi-speed 50/60 bps videobeelden met 720P vastleggen. Een HDMI aansluiting maakt het mogelijk de HD videobeelden en opnamen te bekijken op elke HDTV. Bij afspelen op Consumer Electronics Control (CEC) compatibele TV's kan ook gebruik worden gemaakt van de afstandsbediening van de TV.

7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD
Gedetailleerde controle van foto's en videobeelden is mogelijk op het 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD scherm met 1.040.000 dots. Schakel over naar Live View mode en gebruik de real-time beeldweergave om onder ongebruikelijke hoeken te fotograferen of videobeelden vast te leggen.

iFCL meetsysteem
Een nieuwe 63-zone dual layer meetsensor analyseert informatie over de scherpstelling, kleur en lichtintensiteit en zorgt voor nauwkeurige en consistente meting.

Quick Control screen
Via een speciale knop biedt dit scherm toegang tot veel gebruikte functies, zodat je altijd met de juiste instelling de perfecte opname maakt.

Aansluiting voor externe microfoon
Gebruik via de 3,5mm stereo-aansluiting een extra microfoon om het geluid met een nog hogere kwaliteit vast te leggen.

Movie Crop
Maak VGA videobeelden met een effectieve vergrotingsfactor van 7x. De Movie Crop functie gebruikt alleen het middelste deel van de sensor en maakt het mogelijk van grote afstand videobeelden te maken zonder van objectief te wisselen.

Verwisselbare objectieven
Stel een camerasysteem samen dat net zo uniek is als jij zelf bent. De EOS 550D is compatibel met het gehele assortiment Canon EF en EF-S objectieven en EX-serie Speedlites.

Belangrijkste eigenschappen

  • 18 Megapixel APS-C CMOS sensor
  • DIGIC 4
  • ISO bereik tot 12800
  • 3,7 bps opnamesnelheid
  • Full HD Movie
  • 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD met 1.040k dots
  • iFCL meetsysteem
  • Quick Control screen
  • Aansluiting voor externe microfoon
  • Movie Crop functie

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional