Canon EOS 5D

MerkCanon
ModelEOS 5D
TypeFull-frame DSLR
Release22/08/2005
Megapixels12,7
Canon EOS 5D

Reviews

 
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
FOTOcentraal
Een van de toppers
Score: 9

De volbeeld 12,8 Megapixel EOS 5D.

Discreet genoeg om niet de aandacht te trekken, maar met voldoende resolutie om zelfs de meest kritische fotoredactie gelukkig te maken.

Reis zonder veel gewicht en zonder concessies.

Belangrijkste eigenschappen

Volbeeld
Zonder beeldafsnijding of vergrotingseffect biedt de 12,8 MP volbeeld CMOS sensor (35,8 x 23,9 mm) van de EOS 5D alle vrijheid tot visuele expressie. Groothoekobjectieven blijven groothoekig en de zoeker is helder en open. Subtiele tintgradaties worden ook gereproduceerd in schaduwen, middentinten en fel licht. Een laagdoorlaatfilter en speciale elektronica onderdrukken valse kleuren en beeldruis. Lage (L: 50) en hoge (H:3200) ISO instellingen vergroten het standaard bereik van 100 - 1600.

3 bps
De EOS 5D kan met 3 bps reeksopnamen maken van 60 grote JPEG beelden.

Autofocus en flitser
Het 9-punts AF wordt ondersteund met 6 AF hulppunten om het volgen van bewegende onderwerpen te verbeteren. Tot de AF programma’s behoren One Shot AF, AI SERVO AF en AI FOCUS AF. E-TTL II communiceert met de EX serie Speedlites om nauwkeurige flitsbelichtingen te garanderen, zelfs bij reflecterende onderwerpen of onderwerpen die zich niet in het midden bevinden.

Groot LCD
Met verlichting door 6 LED’s is het heldere 2,5" 230K pixel LCD-scherm vanuit bijna alle richtingen onder 85 te bekijken.

Picture Style
De functie ‘Picture Style’ biedt voorgeprogrammeerde instellingen om de beeldverwerking met de camera te vereenvoudigen, inclusief een Monochroom instelling die Zwart/wit opnamen met filter en kleureffecten ondersteunt. Picture Style kan worden vergeleken met verschillende typen film - elk voor een ander kleurresultaat. Elke voorgeprogrammeerde instelling biedt controle over beeldscherpte, contrast, kleurtint en verzadiging.

DIGIC II
DIGIC II garandeert nauwkeurige kleurrendering. De snelle en efficiënte DIGIC II minimaliseert het energieverbruik voor een langere levensduur van de accu en zorgt dat de camera in slechts 0,2 seconde gebruiksklaar is.

JPEG en RAW
JPEG en RAW beelden kunnen gelijktijdig worden geregistreerd.

Digital Photo Professional software
De Digital Photo Professional software maakt een snelle verwerking van verliesvrije RAW beelden mogelijk.

Compact en robuust
De duurzame, compacte camerabody van de EOS 5D is vervaardigd van magnesiumlegering en weegt slechts 810 gram. Ideaal voor opdrachten waar discretie een vereiste is.

Opties en aansluitmogelijkheden

  • De EOS 5D is compatibel met meer dan 60 EF objectieven (uitgezonderd EF-S) en alle EX serie Speedlite flitsers.
  • Ongestoord fotograferen is mogelijk met de optionele WFT-E1 draadloze File Transmitter.
  • USB 2.0 Hi-Speed zorgt voor snel uploaden van bestanden en Video Uit maakt het mogelijk de opnamen op een gewone TV te bekijken.
  • Een optionele handgreep/accuhouder vervaardigd van magnesiumlegering vergroot de opnameduur en biedt een gemakkelijke, verticaal geplaatste ontspanknop voor portretfotografie.
  • Het matglas is eenvoudig verwisselbaar met diverse opties met kruisdraden en schaalverdeling.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional