Canon EOS 5Ds

MerkCanon
ModelEOS 5Ds
TypeFull-frame DSLR
Release06/02/2015
Megapixels50,6
Canon EOS 5Ds

Reviews

 
Cameralabs.com
Preview
Score: 0
DPreview.com
First impressions
Score: 0

Combineer snel, intuïtief DSLR-gebruik met een resolutie van 50,6 Megapixel en leg de unieke details van elk moment perfect vast. Met de EOS 5DS kijk je met andere ogen naar de wereld.

Leg uitzonderlijke details vast
De 50,6 Megapixel full frame CMOS-sensor is in staat om zelfs de kleinste details vast te leggen. Dankzij de zeer hoge resolutie kunnen de beelden kunnen behoorlijk worden gecropt terwijl de beeldkwaliteit uitzonderlijk blijft. Zelfs de ingebouwde 1.3x en 1.6x opnamemodi voor croppen leveren 30,5 en 19,6 Megapixelbestanden op.

Print Fine-art
Print beelden met zeer hoge resolutie op groot formaat (A0 en groter) met weinig ruis, realistische huidtinten en uitzonderlijke, nauwkeurige kleurweergave dankzij de hoogwaardige Dual DIGIC 6-processors.

Minder spiegeltrillingen voor maximale scherpte
De EOS 5DS maakt gebruik van Canon’s Mirror Vibration Control System om trillingen te beperken die worden veroorzaakt door bewegingen in de camera en kunnen leiden tot een tegenvallende beeldkwaliteit en een lage resolutie. Hierbij worden nokken gebruikt om de spiegel beter gecontroleert op en neer te bewegen, zodat de beweging van de spiegel minder geluid maakt.

Reageer, speel in op de situatie en loop vooruit op de actie
Profiteer van snelle beeldverwerking en een hoge reactiesnelheid van de camera, ook bij de grote hoeveelheden gegevens die worden vastgelegd door de 50,6 Megapixel-sensor, dankzij de Dual DIGIC 6-processors. Je kunt alle actie vastleggen met een ongeëvenaard vermogen om opnamen met een resolutie van 50,6 te maken met een snelheid van 5 fps, terwijl USB 3.0-connectiviteit zorgt voor snelle 'tethered' opnamen en de mogelijkheid om de camera op afstand te bedienen.

Geavanceerde functies voor het volgen en herkennen van onderwerpen
De EOS Intelligent Tracking and Recognition (iTR) AF-technologie maakt gebruik van kleuren en gezichten om onderwerpen te herkennen en te volgen terwijl ze door het beeld bewegen. De AF-responsiviteit kan met een eenvoudig hulpmiddel worden aangepast, waardoor de scherpstelling wordt aangepast aan de opname-omgeving en het onderwerp, zodat andere voorwerpen die even door het beeld bewegen de scherpstelling niet verstoren.

61-punts autofocus met grote dekking
Stel snel en nauwkeurig scherp, ook bij weinig licht, met een 61-punts AF-systeem. 41 cross-type punten, waaronder vijf van het extra gevoelige dubbele cross-type, bieden extra nauwkeurigheid.

AF-puntselectie
Gebruik alle 61 AF-punten samen, of groepeer ze in verplaatsbare zones voor scherpstelling op onderwerpen die zich buiten het midden bevinden. Je kunt ook slechts één AF-punt selecteren om nauwkeurig scherp te stellen op een specifiek gedeelte van de scène.

Instelbaar scherm
Je kunt flexibel het type, het formaat en de positie van de pictogrammen in het Custom Quick Control-scherm van de camera wijzigen, zodat je je favoriete instellingen in een handomdraai kunt vinden.

Intelligente zoeker
Profiteer van een helder beeld met (circa) 100 procent dekking met een instelbare informatieoverlay. 1.6x en 1.3x crops kunnen in de zoeker worden gemaskerd en als JPEG-bestanden worden vastgelegd.

Naar wens aan te passen bedieningsknoppen
Stem camera-instellingen af op een bepaalde taak en sla je favoriete functies op zodat je ze later weer kunt gebruiken.

Weerbestendige afdichting
Blijf vol vertrouwen onder alle omstandigheden opnamen maken dankzij weerbestendige bedieningselementen die bescherming bieden tegen water en stof, en een duurzame magnesiumlegering.

Twee geheugenkaartsleuven
Dankzij CompactFlash- en SD-geheugenkaartsleuven kun je tijdens het opnemen automatisch back-ups van bestanden maken, zodat je beelden gemakkelijk kunt delen met klanten en beschikt over extra opslagruimte.

Camerafuncties voor ongekende creativiteit
Opnamen maken met de High Dynamic Range-modus
Leg alle details vast, in zowel lichte als donkere omgevingen, met de functie voor het maken van HDR-opnamen. Ideaal voor het fotograferen en filmen van landschappen en stillevens dankzij de combinatie van drie beelden met verschillende belichtingsinstellingen: standaard, onderbelichting en overbelichting
Meervoudige belichting
Maak fantastische compositiefoto's op de camera met de Multi Exposure-modus, waarmee beelden op elkaar worden geplaatst met verschillende automatische belichtingsregelingsopties.

Full-HD EOS-movies
Maak Full HD EOS-movies met creatieve handmatige bediening van beeld en geluid.

Opnamefuncties met timer
Maak geweldige time-lapsevideo's met een ingebouwde, vooraf programmeerbare intervaltimer. Voor zeer lange sluitertijden kan de sluiter gedurende een vastgestelde tijd worden vergrendeld in bulbmodus.

Fine Detail Picture Style
Geeft voorrang aan gradatie en details die zijn vastgelegd met de sensor met hoge resolutie met Fine Detail Picture Style, dat eveneens instelbare parameters voor scherpte, zoals grenswaarde en kwaliteit voor JPEG biedt, zodat de camera direct indrukwekkende beelden aflevert.

Low-pass cancelation filter
Conventionele DSLR's maken gebruik van een low-passfilter dat voor de sensor van de camera is geplaatst om digitale artefacten, zoals moiré en verkeerde kleuren, te voorkomen. Bij dergelijke filters wordt het beeld iets verzacht. Daarom is het low-pass-effect in de EOS 5DS R uitgeschakeld voor scherpste resultaten. Dankzij de geringe kans op artefacten die als gevolg hiervan kunnen ontstaan, is de EOS 5DS R erg geschikt voor opnamen buiten of in een studio. Voor andere toepassingen is de EOS 5DS wellicht een betere keuze.

Belangrijkste eigenschappen

  • 50,6 Megapixel CMOS-sensor van APS-C-formaat
  • Dual DIGIC 6
  • 150k-pixel RGB-meetsensor met IR-detectie
  • Tot 5 beelden per seconde
  • 61-punts autofocus
  • Gecropte opname
  • USB 3.0
  • Mirror Vibration Control System
  • Opname met intervaltimer

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional