Canon EOS 60D

MerkCanon
ModelEOS 60D
TypeDSLR
Release26/08/2010
Megapixels18,0
Canon EOS 60D

Reviews

 
BJP Online
No absolute conclusion
Score: 0
Cameralabs.com
Recommended
Score: 9
CNet.co.uk
Pumped-up powerhouse
Score: 9
DPreview.com
Silver Award
Score: 8
Photo.net
Hands-on preview
Score: 0
PhotographyBLOG
Highly recommended
Score: 9
PhotoRadar
Be prepared to interact
Score: 8
Steve's Digicams
Outstanding image quality
Score: 0

Amstelveen, 26 augustus 2010 – Met de introductie van de nieuwe EOS 60D heeft Canon haar wereldberoemde EOS digitale SLR (DSLR) assortiment verder uitgebreid. De EOS 60D is de perfecte camera voor ambitieuze fotografen die hun fotografische vaardigheden willen vergroten. Vol met nieuwe functies en mogelijkheden die enthousiaste fotografen zullen inspireren hun eigen creatieve stijl te ontwikkelen, biedt het nieuwe model superieure specificaties: een 18 Megapixel sensor, een opnamesnelheid van 5,3 beelden per seconde (bps), in-camera beeldbewerking plus een geheel nieuw variangle LCD-scherm dat het mogelijk maakt vanuit bijna elke hoek te fotograferen en HD-videobeelden vast te leggen.

De EOS 60D is ontworpen om de artistieke expressie te stimuleren en biedt daarvoor een mix van handmatige regeling en nieuwe creatieve opnameprogramma’s, waardoor deze camera ideaal is voor een breed scala aan gebruikers. Fotografen kunnen zelf volledige controle over de opname hebben of dit overlaten aan de camera; volledig handmatig stelt u in staat zonder enige beperking de gewenste compositie te kiezen, terwijl een serie creatieve functies in de camera zelf zorgen dat het gemakkelijker dan ooit is om schitterende foto’s te maken. Of u nu een ambitieuze amateur bent of iemand die gewoon op zoek is naar inspiratie, de EOS 60D geeft u het vermogen uw horizon te verbreden.

Geïnspireerd door resultaten op professioneel niveau
De EOS 60D is uitgevoerd met de allernieuwste Canon technologieën. Deze werken samen om foto’s en videobeelden vast te leggen die vrienden en familieleden absoluut zullen imponeren. De hoge resolutie 18 Megapixel sensor zorgt voor grote, detailrijke opnamen. Canon’s krachtige DIGIC 4 processor staat garant voor nauwkeurige kleuren, vloeiende tintgradaties en minimale ruis – voor fraaie opnamen die zich direct onderscheiden van de rest. Omdat de EOS 60D deel uit maakt van het EOS systeem, is deze camera ook volledig compatibel met het uitgebreide Canon EOS assortiment, inclusief EF-objectieven en externe Speedlite flitsers. Als fotograaf kunt u een wereld aan opname- en belichtingsmogelijkheden verkennen.

Zorg voor de perfecte opname: tijdens of na het fotograferen
Wat het onderwerp ook is, met de EOS 60D wordt uw creatieve visie realiteit. Basic + is een functie die het gemakkelijker maakt om de gewenste effecten te bereiken, waarbij u de sfeerbeleving zelf kunt aanpassen of met de juiste instellingen voor belichting en type scène perfect kunt fotograferen. De controle over de belangrijkste functies verloopt eenvoudig en gemakkelijk, zodat u zich het gewenste beeld kunt voorstellen om het vervolgens exact zo vast te leggen. Of het nu gaat om zonsondergangen, familiefeesten of buitenopnamen midden in de nacht, u kunt elke visie met indrukwekkende resultaten vastleggen.

Met een reeks creatieve kleurfilters beschikt u over de flexibiliteit verder te experimenteren met uw foto’s. Korrelig zwart/wit resulteert in documentaire- of rapportageachtige opnamen. Miniature Effect stelt scherp op een beperkt deel van het beeldveld, waardoor levensechte onderwerpen er als schaalmodel uitzien. Toy Camera past de kleurtinten aan en geeft een retro-uitstraling. Soft Focus geeft al uw opnamen een zacht, dromerig effect. Deze filters kunnen in-camera worden toegepast nadat de opnamen zijn gemaakt, zodat u direct na het fotograferen kunt experimenteren met diverse printmogelijkheden.

Geavanceerde regeling – wijzig wat u ziet
Voor iedereen die alles zelf wil regelen, biedt het programma Volledig handmatig alle mogelijkheden om elk artistiek doel tot uitdrukking te laten komen. Instellingen kunnen exact worden aangepast aan de creatieve wensen en met de unieke in-camera RAW beeldverwerking beschikt u over het vermogen RAW opnamen direct na het fotograferen te bewerken. Met slechts alleen de camera kunt u nu fotograferen, de instellingen controleren en snel aanpassen voordat een nieuwe versie wordt opgeslagen die direct klaar is voor gebruik. De EOS 60D heeft nieuwe camerafuncties die u ook helpen bij het organiseren van uw fotobibliotheek – opnamen kunnen bijvoorbeeld worden verkleind en beoordeeld, zodat het gemakkelijker is om uw foto’s te archiveren en te beheren.

Detail en contrast – zelfs bij weinig licht
De EOS 60D legt elk onderwerp haarscherp vast. Het uiterst gevoelige Auto Focus systeem zorgt dat details over het gehele beeldveld worden geregistreerd en AI Servo zal bewegende onderwerpen snel en nauwkeurig volgen – dynamische actiemomenten worden duidelijk en scherp gefotografeerd. De geavanceerde DIGIC 4 processor geeft de foto’s een professionele uitstraling – de opnamen worden snel verwerkt en voor de beste resultaten wordt de kans op ruis geminimaliseerd.

Het ISO bereik is vergroot en stelt u in staat te fotograferen bij weinig omgevingslicht. Met keuze uit ISO waarden van 100 – 6.400 kunnen gebruikers de lichtgevoeligheid aanpassen aan de scène. Het ISO bereik kan zelfs worden uitgebreid naar ISO 12.800, zodat zelfs kan worden gefotografeerd in omgevingen met bijna geen licht, zoals zonsondergangen of binnenshuis.

Fotograferen vanuit elke hoek
Naast een bijna onbeperkt assortiment vol creatieve functies, heeft de EOS 60D ook een geheel nieuw variangle breedbeeld LCD-scherm. Dit scherm biedt extra flexibiliteit en stelt u in staat om op verschillende manieren te fotograferen, zoals boven het hoofd of laag bij de grond. Met meer dan een miljoen pixels zijn de opnamen opvallend helder weer te geven, zodat u de compositie kunt selecteren en de opnamen kunt bekijken en aanpassen – alles op basis van de beeldinformatie op het LCD-scherm.

Full HD Movies with EOS
Voor iedereen die wil gaan experimenteren met video, maakt de EOS 60D haarscherpe videobeelden met de Full 1920x1080p HD resolutie. Verschillende beeldsnelheden maken het mogelijk de beleving van het beeldmateriaal te wijzigen, waarbij naast de bioscoopsnelheid van 24 bps ook snelheden als 25 en 30 bps worden ondersteund. Om het geluid nog beter vast te leggen, zijn externe microfoons aan te sluiten. Foto’s en videobeelden zijn via de HDMI-aansluiting rechtstreeks op compatibele HD Ready TV’s af te spelen. Voor het afspelen van het beeldmateriaal kan de afstandsbediening van de TV worden gebruikt – de foto’s en videobeelden zijn direct met anderen te delen.

Belangrijkste eigenschappen

  • 18 Megapixel voor perfecte detailregistratie
  • Creatieve controle met Basic +
  • Fotograferen vanuit ongewone hoeken met het variangle LCD-scherm
  • DIGIC 4 processor voor schitterende resultaten bij weinig omgevingslicht
  • Opnamen aanpassen met creatieve filters
  • Filmen met zelf gekozen beeldsnelheden

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional