Canon EOS 6D Mark II

MerkCanon
ModelEOS 6D Mark II
TypeFull-frame DSLR
Release04/07/2017
Megapixels26,2
Canon EOS 6D Mark II

Reviews

 
DPreview.com
Hands-on
Score: 0

Voor iedereen die ambitieuze fotografieprojecten voor ogen heeft of professioneler wil gaan fotograferen. De EOS 6D Mark II heeft alles in zich wat nodig is voor jouw volgende stap.

Stofdicht
Dit benchmark-DSLR-ontwerp beschikt over beschermende afdichtingen tegen stof en vocht en voelt meteen vertrouwd, zodat het uitstekend past bij je bestaande EOS-uitrusting.

Full-frame sensor
Portretfotografen zullen blij zijn met de geringe scherptediepte die door de full-frame sensor van de EOS 6D Mark II wordt geleverd. Ook zullen ze het waarderen dat de camera in staat is kortstondige uitdrukkingen met 6,5 frames per seconde vast te leggen. Bij het fotograferen van landschappen legt de 26,2 Megapixel-sensor van de camera beelden boordevol details en dynamisch bereik vast voor foto's met levensechte diepte en helderheid.

Autofocus
Geavanceerde autofocus gebruikt 45-punts cross type om zeer nauwkeurig scherp te stellen, zelfs in donkere omstandigheden zoals bij maanlicht. Fotografeer vol vertrouwen wanneer je werkt met geringe scherptediepte en volg dynamische onderwerpen als ze door het beeld bewegen.

Grote zoeker
De grote pentaprismazoeker van de EOS 6D Mark II zorgt voor een uitzonderlijk duidelijk beeld van de wereld, waardoor een natuurlijke band met je onderwerp ontstaat en je meer op je gevoel af kunt gaan tijdens het fotograferen.

Beweegbaar scherm
Je kunt gemakkelijk opnamen maken vanuit lage hoeken of boven de hoofden op een groot terrein, dankzij het variangle scherm van de EOS 6D Mark II dat naar buiten klapt en in alle richtingen kan worden gedraaid. Probeer de camera eens op heuphoogte te gebruiken voor meer natuurlijke portretten.

GPS
Voeg locatiegegevens toe aan elk beeld dat je vastlegt - waar ter wereld je ook bent. Ideaal om bij te houden waar je bent geweest of om nauwkeurige onderschriften toe te voegen aan je foto wanneer je je avonturen beschrijft.

Bluetooth
De EOS 6D Mark II maakt gebruik van Bluetooth® om een Wi-Fi-verbinding te maken met je smartphone of tablet** voor eenvoudig instellen. Doorzoek en selecteer foto's op het scherm van je apparaat en deel ze vervolgens met vrienden. Je apparaat kan ook worden gebruikt om de camera op afstand te bedienen – inclusief Live View.

Video in Full HD
Maak prachtige Full HD-video's van uitstekende kwaliteit met de geringe scherptediepte die kenmerkend is voor professionele video's. Dual Pixel CMOS AF corrigeert gemakkelijk om bewegende onderwerpen scherp te houden zonder storende, abrupte veranderingen in focus en de geïntegreerde 5-assige digitale stabilisatie vermindert onbedoelde camerabewegingen.

Time-lapse video in 4K
Met de camera kunnen 4K time-lapse-video's worden gemaakt waarbij de bewegingen van langzaam veranderende scènes met ongelooflijke details worden vastgelegd.

Belangrijkste eigenschappen

 • 26,2 Megapixel Full-frame sensor
 • Geïntegreerd EOS Cleaning System
 • DIGIC 7 Beeldprocessor
 • EF lensvatting (met uitzondering van EF-S/EF-M-lenzen)
 • Optical Image Stabilizer op compatibele lens
 • 45-punts cross-type AF
 • ISO-gevoeligheid: automatisch 100 - 40000) handmatig tot 102400
 • Sluiter: 30-1/4000 sec. (1/2- of 1/3-stopwaarden)
 • Zoeker: pentaspiegel met 98% dekking
 • 7,7-cm (3,0-inch) variangle 3:2 Clear View II TFT-touchscreen, ca. 1.040.000 dots
 • Live View (29,97 fps)
 • Video: Max. 4K, maximale duur 29 min. 59 sec., maximale bestandsgrootte 4 GB
 • Ingebouwd GPS, WiFi en Bluetooth

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional