Nikon D3100

MerkNikon
ModelD3100
TypeDSLR
Release19/08/2010
Megapixels14,2
Nikon D3100

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly Recommended
Score: 8
CNet.co.uk
Very sound investment
Score: 9
DigiFotoPro
Hands-on preview
Score: 0
DPreview.com
Silver Award
Score: 7
LetsGoDigital
Preview
Score: 0
PhotograpyBLOG
Highly Recommended
Score: 9
PhotoRadar
Highly impressive
Score: 9

De verbluffend eenvoudig te gebruiken D3100 is dé gezinscamera voor prachtige beelden. Of u nu een familieportret wilt maken of rennende kleuters scherp wilt vastleggen, de hulpstand toont precies hoe u in een handomdraai schitterende foto’s kunt maken.

Met D-film kunt u full HD-filmclips opnemen en elke actie in uitstekende beeldkwaliteit vastleggen, zowel overdag als ‘s avonds.

Nikon’s geavanceerde EXPEED 2-beeldverwerkingssysteem garandeert optimale prestaties van de 14,2-megapixel CMOS-sensor voor uitzonderlijk heldere beelden met levendige kleuren.

De D3100 is bijzonder licht voor een spiegelreflexcamera, zodat u gemakkelijk prachtige beelden van uw familie kunt vastleggen, waar u ook bent.

Belangrijkste eigenschappen

 • CMOS-beeldsensor in DX-formaat met 14,2 megapixels levert levensechte beelden met levendige kleuren, minder ruis en vloeiende toongradaties.
 • Nikon’s EXPEED 2-beeldverwerkingssysteem biedt verbeterde filmopnamen, uitstekende prestaties bij hoge gevoeligheid en een maximale beeldkwaliteit.
 • Hoge ISO-gevoeligheid (100-3200), uitbreidbaar tot 12.800: met instelling voor automatische ISO en kan via de Hi2-instelling handmatig worden uitgebreid tot ISO 12.800. Doordat u kortere sluitertijden kunt gebruiken, neemt de kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht aanzienlijk af.
 • Hulpstand: snelle en duidelijke hulp in de camera. Vraagt wat voor foto u wilt nemen en selecteert automatisch de optimale instellingen voor een fantastisch resultaat. Op de monitor verschijnen voorbeeldfoto’s die laten zien wat het effect is als u de aanbevolen instellingen toepast.
 • D-film – full HD-filmclips (1920 x 1080): mooie HD-filmclips (high-definition) van 720p met geluid. De grote beeldsensor en de hoge ISO-gevoeligheid leveren samen een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Met NIKKOR-objectieven kunt u filmische effecten toepassen. U kunt ook eenvoudige bewerkingen van uw filmclips op de camera uitvoeren, zoals scènes wissen of bepaalde beelden als foto opslaan.
 • Livebeeld met automatische scènekeuzeknop: hiermee kunt u gemakkelijk de compositie van beelden samenstellen op de LCD-monitor. Met de automatische scènekeuzeknop kunt u de beste stand selecteren voor het onderwerp dat u wilt vastleggen en de stand Fulltime servo-AF (AF-F) houdt onderwerpen scherpgesteld, zonder dat u daarvoor de ontspanknop hoeft in te drukken.
 • Op de grote LCD-monitor van 7,5 cm (3 inch) met een hoge resolutie kunt u gemakkelijk belangrijke camera-informatie weergeven en op aangename wijze uw foto’s en films bekijken en bewerken.
 • Het haarscherpe 11-punts autofocussysteem biedt een snelle en nauwkeurige autofocusdekking over het hele beeld. Vier AF-veldstanden, waaronder AF met 3D-tracking, zorgen voor scherpe resultaten, zelfs als het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of volstrekt onvoorspelbare bewegingen maakt.
 • Actieve D-Lighting behoudt automatisch details in hoge lichten en schaduwen voor schitterende beelden met een natuurlijk contrast.
 • Picture Controls bieden de mogelijkheid om vóór de opname het uiterlijk en de sfeer van uw foto's in te stellen. U hebt de keuze uit zes instellingen: Standaard, Levendig, Neutraal, Monochroom, Portret en Landschap.
 • Met de uitgebreide ingebouwde bewerkingsfuncties kunt u in de camera foto’s en films bewerken en verbeteren. U hebt de beschikking over functies als Rode-ogencorrectie en Snel retoucheren, evenals een reeks filtereffecten.
 • Dubbel geïntegreerd stofverwijderingssysteem: het systeem voor beeldsensorreiniging en het Airflow Control-systeem houden de beeldsensor van de camera stofvrij. Dit levert heldere beelden zonder stofvlekken op.
 • Lichte camerabody en superieur ergonomisch ontwerp: dankzij de stevige grip is de camera eenvoudig te hanteren. Speciale knoppen voor veelgebruikte functies, zoals livebeeld, D-film en ontspanstanden, zorgen voor een prettige bediening.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional