Nikon D40

MerkNikon
ModelD40
TypeDSLR
Release16/11/2006
Megapixels6,0
Nikon D40

Reviews

 
CNET.co.uk
An excellent entry-level DSLR
Score: 8
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
Megapixel.net
Excellent image quality
Score: 9
Photo.net
Great value
Score: 0
Steve's Digicams
An awesome little dSLR
Score: 0

De D40 is een compacte en lichte, hoogwaardige camera die het mogelijk maakt dat iedereen prachtige foto's maakt met een spiegelreflexcamera. 

De D40 is speciaal ontworpen met het oog op gebruiksgemak en bevat digitale en optische technologieën die professionals ook gebruiken, terwijl u niets met ingewikkelde functies te maken hebt.

Welk onderwerp u ook fotografeert, er is altijd een automatische onderwerpsstand waarmee u in elke situatie fantastische resultaten behaalt.

De navigatie in de menu's is eenvoudig en via het ingebouwde retoucheermenu kunt u uw foto's gemakkelijk bewerken en verbeteren op de grote, heldere 2,5-inch LCD-monitor.

De D40 is perfect voor mensen die een betaalbare camera zoeken om daarmee de onderscheidende mogelijkheden van spiegelreflexcamera's te ontdekken. De D40 is namelijk zo gebruiksvriendelijk dat u zich uitsluitend hoeft te concentreren op het onderwerp dat u wilt fotograferen, waarna de geavanceerde Nikon-technologieën in de camera voor de rest zorgen.

Belangrijkste kenmerken van de D40

 • Compact en licht: de D40 weegt slechts 475 gram en ligt aangenaam in de hand. Dankzij het uitgebalanceerde ontwerp en de greep zijn alle bedieningen gemakkelijk toegankelijk.
 • Ingebouwde "fotografie-coach" en handige "assist images".
 • Haarscherpe 3-velds autofocus: dit geavanceerde autofocussysteem is voorzien van drie scherpstelvelden, die apart kunnen worden geselecteerd. Of u nu op het strand bent, op het voetbalveld of in een pretpark, de D40 stelt snel en nauwkeurig scherp, ook als de zon al onder is.
 • Op de grote, heldere 2,5 inch LCD-monitor kunt u de gemaakte opnamen gemakkelijk bekijken en bewerken. Details kunnen goed worden beoordeeld en de menunavigatie werkt uiterst eenvoudig.
 • Met de 8 onderwerpsstanden kunt u de instellingen van de D40 zo optimaliseren dat ze in elke situatie fraaie resultaten opleveren. Beschikbare standen zijn Automatisch (flitser uit), Portret, Landschap, Kinderen, Sport, Close-up en Nachtportret. Zet de keuzeknop in de gewenste stand of kies eenvoudig de volledig automatische stand AUTO en laat alles aan de D40 over.
 • Dankzij Nikon’s exclusieve ingebouwde i-DDL-flitstechnologie biedt de D40 altijd de juiste verlichting, zelfs bij tegenlicht. De camera evalueert het onderwerp en berekent de ideale verlichting voor elke opname die u maakt. Geen extra knoppen, geen ingewikkelde procedures: flitsfotografie was nog nooit zo eenvoudig of accuraat.
 • Vrijwel direct opstarten in 0,18 seconde. 0,18 seconde nadat u de D40 aanzet is de camera gereed. Daardoor kunt u altijd direct reageren, zodat u geen enkel speciaal moment meer hoeft te missen.
 • Continu-opnamen van 2,5 bps: leg subtiele momenten vast in een fractie van een seconde in de continustand. De D40 kan tot 100 actiefoto's achtereen maken met een snelheid van 2,5 opnamen per seconde. Daarmee kunnen ook snelle acties worden vastgelegd.
 • Dankzij een groot ISO-bereik van 200 – 1600 kan de camera prachtige foto's maken zonder flits, zelfs bij weinig licht. De gevoeligheid kan handmatig worden verhoogd tot de instelling HI-1 voor speciale situaties waarin een nog hogere gevoeligheid is vereist.
 • Oplaadbare Li-ion-batterij EN-EL9: maak tot 470 opnamen in de enkelvoudige opnamestand (volgens CIPA-standaards, ingebouwde flitser gebruikt voor de helft van de opnamen). De optionele lichtnetadapter EH-5 kan worden gebruikt om de camera gedurende nog langere perioden van stroom te voorzien (hiervoor is de voedingsaansluiting EP-5; apart verkrijgbaar).
 • PictBridge-compatibel. PictBridge is een snelle en leuke manier om foto’s direct vanuit de camera af te drukken, zonder tussenkomst van een computer. U sluit de camera eenvoudig op een compatibele printer aan met de meegeleverde USB-kabel.
 • Met het handige retoucheermenu kunt u de foto's in de camera eenvoudig bewerken en verbeteren. Voorbeelden van verbeteringen zijn diverse kleurfiltereffecten en zwart-wit- of sepiatonen, en beeldtechnologieën zoals rode-ogencorrectie en D-Lighting.
 • Volledige compatibiliteit met het Total Imaging System van Nikon: Nikkor-objectieven van hoge kwaliteit, i-DDL creatief verlichtingssysteem, met inbegrip van de nieuwe SB-400 flitser, en Nikon-software.
 • DX-formaat beeldsensor met 6,1 megapixels voor uitzonderlijk levendige en gedetailleerde beelden met een hoge resolutie, ideaal voor vergrotingen.

D40 Kit DX 18-55mm II

De D40-kit omvat een AF-S DX Zoom-NIKKOR 18-55 mm objectief met Nikon’s unieke Silent Wave Motor (SWM) voor een snelle, accurate en uitzonderlijk stille werking. Dit objectief is perfect voor allerlei uiteenlopende opnamen, van alledaagse kiekjes tot adembenemende landschapsfoto's.

D40 Double Zoom Kit

De D40 Double Zoom Kit bevat twee nieuwe NIKKOR-zoomobjectieven waarmee u elke situatie kunt vastleggen.

Het AF-S DX 18-55 mm II-groothoekobjectief is perfect voor binnenopnamen, groepsfoto's en adembenemende landschapsfoto's.

Met het AF-S DX 55-200 mm-teleobjectief kunt u inzoomen op verafgelegen onderwerpen, maar dit objectief is ook ideaal voor portretten en sport.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional