Nikon D40X

MerkNikon
ModelD40X
TypeDSLR
Release06/03/2007
Megapixels10,0
Nikon D40X

Reviews

 
CNET.co.uk
A very nice first DSLR
Score: 8
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
FOTOcentraal
Uitstekende camera
Score: 9
Fotografie.nl
Prettige verrassing
Score: 0
Letsgodigital.org
Uitmuntend
Score: 8
Photo.net
Great value
Score: 0
Steve's Digicams
Outstanding value
Score: 0

De D40X is een kleine, lichte camera die bewijst dat het zowel ongelooflijk eenvoudig als erg leuk kan zijn om foto's te maken met een digitale reflexcamera van Nikon. Het enige wat u hoeft te doen, is de stand AUTO van de camera in te schakelen, door de heldere, scherpe zoeker te kijken en af te drukken.

De D40X reageert snel, zodat u momenten kunt vastleggen terwijl ze plaatsvinden, terwijl de resolutie van 10,2 megapixels en het NIKKOR-objectief van wereldklasse altijd scherpe, levendige beelden opleveren.

De Help-menu's zijn beschikbaar met één druk op een knop en werken als een ingebouwde handleiding, met advies en aanwijzingen voor elke camera-instelling.

Aangezien alle functies, knoppen en menu's naadloos samenwerken voor optimale prestaties, haalt de D40X het beste naar boven in u en uw foto's.

Belangrijkste kenmerken

 • Nikon's meest compacte en lichtgewicht digitale reflexcamera ooit , met intuïtieve bedieningselementen en een handige greep.
 • DX-formaat beeldsensor met 10,2 megapixels voor uitzonderlijk levendige en gedetailleerde beelden met een hoge resolutie, ideaal voor vergrotingen.
 • Beeldverwerkingssysteem met uitstekende prestaties voor natuurgetrouwe foto's met levensechte kleuren en tinten.
 • Snelle opstart van 0,18 seconde . Dankzij de snelle opstarttijd van 0,18 seconde bent u met de D40X altijd direct klaar om te fotograferen.
 • Continuopnamen met 3 bps. Met de D40X kunt u tot 100 JPEG-foto's achter elkaar maken (van het formaat FIJN Groot of kleiner) met een snelheid van 3 beelden per seconde, voor snelle actieopnamen.
 • Scherpe, heldere zoeker met een vergroting van 0,8x voor nauwkeurige composities.
 • Haarscherpe 3-velds autofocus. Of u nu op het strand bent, op het voetbalveld of in een pretpark, de D40X stelt snel en nauwkeurig scherp, ook als de zon al onder is.
 • Nikon's 3D-kleurenmatrixmeting II voor de ideale belichting in vrijwel alle lichtomstandigheden.
 • Dankzij een groot gevoeligheidsbereik van 100 – 1600 ISO kunt u prachtige foto's maken zonder flits, zelfs bij weinig licht.
 • Op de grote, heldere 2,5-inch LCD-monitor kunt u de gemaakte opnamen gemakkelijk bekijken en bewerken.
 • Oplaadbare Li-ion batterij: maak tot 520 opnamen in de enkelvoudige opnamestand (gemeten volgens CIPA-standaards, ingebouwde flitser gebruikt voor de helft van de opnamen).
 • Handige hulpbeelden helpen u bij het selecteren van de juiste camera-instellingen door een voorbeeld weer te geven van de compositie of het onderwerp bij een bepaalde instelling.
 • Acht onderwerpsstanden (Digital Vari-Program) waarin de camera automatisch de optimale instellingen selecteert voor het beste resultaat.
 • Met het gebruiksvriendelijke retoucheermenu kunt u gemakkelijk foto's in de camera bewerken of verbeteren.
 • Compatibel met de wereldberoemde, kwalitatief hoogwaardige Nikkor-objectieven.
 • Ondersteunt het geavanceerde Creatieve verlichtingssysteem bij gebruik van Nikon’s externe Speedlight-flitsers. Verandert de donkerste situaties in schitterende fotokansen!

D40X Kit DX 18-55mm II

De D40X Zoom Kit omvat naast de camera het nieuwe AF-S DX 18-55 mm II NIKKOR-groothoekzoomobjectief. Dit veelzijdige objectief is ideaal voor binnenopnamen, groepsfoto's en adembenemende landschapsfoto's.

D40X Double Zoom Kit Plus

De D40X Double Zoom Kit Plus bevat naast de camera twee nieuwe Nikkor-zoomobjectieven waarmee u elke situatie kunt vastleggen. Het AF-S DX 18-55 mm II-groothoekobjectief is perfect voor binnenopnamen, groepsfoto's en adembenemende landschapsfoto's.

Met het AF-S DX 55-200 mm-teleobjectief kunt u inzoomen op verafgelegen onderwerpen, terwijl het VR-stabilisatiesysteem onscherpe beelden door camerabewegingen voorkomt, zodat dit objectief ideaal is voor portretten en sportfoto's.

D40X High Power Zoom Kit

Bij de D40X wordt de camera geleverd met een krachtig 7,5x AF-S DX 18-135mm NIKKOR-zoomobjectief met uitstekende prestaties. Dit veelzijdige objectief is geschikt voor zeer uiteenlopende opnameomstandigheden, van snelle sport- en actieopnamen tot portretten en weidse landschappen.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional