Nikon D5000

MerkNikon
ModelD5000
TypeDSLR
Release14/04/2009
Megapixels12,3
Nikon D5000

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly recommended
Score: 9
CNET.co.uk
Great photo quality
Score: 8
DPreview.com
Highly recommended
Score: 8
Imaging Resource
Excellent image quality
Score: 0
Letsgodigital.org
Uitstekende beeldkwaliteit
Score: 8
Pixelmania.nl
Aantrekkelijke reflex
Score: 0
Steve's Digicams
Sure to please
Score: 0

De D5000 is een krachtige en veelzijdige spiegelreflexcamera, waarmee u prachtige foto's en high-definition D-movie-films met geluid kunt maken. De camera is zeer eenvoudig in het gebruik en beschikt over een groot aantal automatische functies die u helpen de gewenste foto's te maken. Daarnaast beschikt de camera over een DX-formaat beeldsensor van 12,3 megapixels die garant staat voor uitzonderlijk gedetailleerde beelden.

Dankzij de innovatieve kantelbare LCD-monitor kunt u gemakkelijk fotograferen vanuit elke hoek en krijgt het gebruik van livebeeld een geheel nieuwe dimensie. Ongeacht of u foto's of bewegende beelden vastlegt, kunt u de monitor kantelen of draaien om opnamen van boven, van onderen of van opzij te maken of voor zelfportretten.

Dankzij een groot aantal automatische onderwerpsstanden kunt u eenvoudig scherpe beelden vastleggen in uiteenlopende situaties, terwijl u met diverse retoucheerfuncties foto's in de camera kunt verbeteren.

Met zoveel krachtige functies in een compacte, lichte body is de D5000 uitermate geschikt om overal mee naartoe te nemen en om verbluffende opnamen vanuit elke gewenste hoek te maken.

Belangrijkste eigenschappen

 • Dankzij de kantelbare 2,7-inch LCD-monitor, die naar beneden wordt geopend, kunt u gemakkelijk foto's maken vanuit elke gewenste hoek, terwijl u toch een goede grip op de camera houdt. Wanneer u de monitor niet gebruikt, kunt u deze ter bescherming zo sluiten dat het LCD-scherm naar de camera is gericht.
 • Met D-movie kunt u prachtige HD-films (high-definition) met geluid opnemen. De grote beeldsensor en hoge ISO-gevoeligheid van de camera produceren een uitzonderlijke beeldkwaliteit. U kunt uiteenlopende verwisselbare NIKKOR-objectieven gebruiken om filmische effecten te creëren en u kunt uw films weergeven op de camera of op een HDTV.
 • Livebeeld met meevolgende scherpstelling: in de livebeeldstand kunt u beelden kadreren op de LCD-monitor. Vier eenvoudig te selecteren AF-standen zorgen voor scherpe resultaten: gezichtprioriteit-AF, breedveld-AF, normaal veld-AF en AF met meevolgende scherpstelling, waarbij de camera blijft scherpgesteld op een bewegend onderwerp, zelfs als dit kort het beeld verlaat.
 • Dankzij de DX-formaat CMOS-beeldsensor van 12,3 megapixels kunt u prachtig gedetailleerde foto's vastleggen en zijn verbluffend scherpe vergrotingen mogelijk.
 • Hoge lichtgevoeligheid (ISO 200-3200), uitbreidbaar tot maximaal ISO 6400 (equivalent) en minimaal ISO 100 (equivalent). Doordat u kortere sluitertijden kunt gebruiken, neemt de kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht aanzienlijk af.
 • Geïntegreerd stofverwijderingssysteem: het systeem voor beeldsensorreiniging en het Airflow Control-systeem zorgen dat de beeldsensor van de camera stofvrij blijft. Dit levert heldere beelden zonder stofvlekken op.
 • Geavanceerde autofocus met een veelzijdig Multi-CAM100 11-punts AF-systeem voor een snelle en nauwkeurige autofocusdekking over het gehele beeld. Vier AF-veldstanden, waaronder AF met 3D-tracking, zorgen voor scherpe resultaten, ongeacht of het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of volstrekt onvoorspelbare bewegingen maakt.
 • Het systeem voor onderwerpherkenning optimaliseert de belichting, de autofocus en de witbalans vlak voordat de sluiter wordt ontspannen. Dit levert nauwkeurige opnamen en scherpe beelden op.
 • EXPEED-beeldverwerkingssysteem voor optimale prestaties en de hoogste beeldkwaliteit.
 • Actieve D-Lighting behoudt automatisch details in hoge lichten en schaduwen voor schitterende beelden met een natuurlijk contrast. Deze functie wordt toegepast op het moment dat u de foto maakt, biedt vier sterkteniveaus en kan handmatig of automatisch worden geactiveerd.
 • In de onderwerpsstanden worden camera-instellingen, waaronder Picture Controls en actieve D-Lighting, automatisch aangepast, zodat u niet meer hoeft te gokken in lastige fotosituaties en het resultaat altijd optimaal is. Draai de keuzeknop eenvoudig naar SCENE en maak een keuze uit de meestgebruikte standen. Voorbeeldfoto's op de monitor helpen u de juiste stand te selecteren, waarbij u de keuze hebt uit negentien standen.
 • Met het uitgebreide retoucheermenu kunt u beelden in de camera bewerken en verbeteren. Er zijn uiteenlopende foto-effecten beschikbaar, waaronder perspectiefcorrectie, zacht filter en lijntekening, dat een foto verandert in een lijntekening.
 • Met behulp van Picture Controls kunt u het uiterlijk en de sfeer van foto's of D-movie-films aanpassen voordat u de opname maakt. U hebt de keuze uit zes instellingen: Standaard, Levendig, Neutraal, Monochroom, Portret en Landschap.
 • Zeer duurzame sluiter met een gebruiksduur van 100.000 cycli voor een uitzonderlijke betrouwbaarheid. De sluiter is uitgebreid getest op volledig geassembleerde camera's en werkt zeer nauwkeurig.
 • In de stille opnamestand wordt het geluidsvolume van de interne mechanismen van de camera op het moment dat de ontspanknop wordt ingedrukt, aanzienlijk verminderd, waardoor deze stand zeer geschikt om foto's te maken van slapende baby's.
 • Uitgebreide weergavefuncties, zoals een kalenderweergave, waarin beelden worden geordend op de datum en tijd waarop ze zijn gemaakt, een miniatuurweergave met 72 beelden en histogrammen van vergrote delen van een foto. HDTV-compatibiliteit: dankzij de ingebouwde HDMI-aansluiting (High Definition Multimedia Interface) kunt u uw foto's en films eenvoudig bekijken op een HDTV. U hoeft enkel uw camera met een compatibele HDMI-kabel op de tv aan te sluiten.
 • NIKKOR-objectieven: de camera is geoptimaliseerd voor gebruik met AF-S en AF-I NIKKOR-objectieven, die bekendstaan om hun uitstekende scherpte, heldere contrast en nauwkeurige kleurreproductie.
 • GPS (Global Positioning System) is beschikbaar via de optionele eenheid GP-1, die op de camera kan worden bevestigd en automatisch locatiegegevens, zoals breedtegraad, lengtegraad, hoogte en tijd, als 'geotags' opslaat in de beeldgegevens (EXIF) van elke foto.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional