Nikon D5100

MerkNikon
ModelD5100
TypeDSLR
Release05/04/2011
Megapixels16,2
Nikon D5100

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly Recommended
Score: 9
DPreview.com
Silver Award
Score: 8
FotoVideo.nu [NL]
Silver Award
Score: 8
PhotographyBLOG
Highly Recommended
Score: 9
PhotoRadar
A great choise
Score: 8
Pocket-lint
Excellent image quality
Score: 8

De D5100 is een hoogwaardige digitale spiegelreflexcamera die is ontworpen om uw creativiteit te stimuleren en u te helpen unieke foto's en films te maken.

In combinatie met de D-filmfunctie van de camera staat de uitklapbare, kantelbare monitor garant voor unieke opnamen vanuit elke hoek. U kunt foto's of films opnemen met een speciaal effect voor een vleugje magie.

Dankzij de mogelijkheid van beelden met een hoog dynamisch bereik kunt u zeer gedetailleerde foto's maken van onderwerpen met een hoog contrast.

Deze camera biedt de perfecte manier om uw kijk op de wereld vast te leggen en is gemaakt met het oog op expressieve vrijheid.

Belangrijkste eigenschappen

 • DX-formaat CMOS-beeldsensor met 16,2 megapixels: produceert levensechte beelden met levendige kleuren, minder ruis en vloeiende toongradaties.
 • Hoge ISO-lichtgevoeligheid (100-6400), handmatig uitbreidbaar tot 25.600 met de instelling Hi2. Kortere sluitertijden zijn mogelijk voor beelden met fijne details en een minimale hoeveelheid ruis bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht. Met een automatische ISO-instelling.
 • EXPEED 2-beeldverwerkingssysteem: optimaliseert de cameratechnologieën voor hoge prestaties en een maximale beeldkwaliteit.
 • Kantelbare lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) met 921.000 beeldpunten en een grote kijkhoek: voor unieke opnamen vanuit elke hoek. Dankzij een openingsmechanisme aan de zijkant kunt u gemakkelijk zelfportretten maken of een statief gebruiken.
 • D-film met full HD-filmclips (1080p): dankzij de speciale filmopnameknop naast de ontspanknop kunt u de camera gemakkelijk stil houden terwijl u schakelt tussen foto's en filmopnamen. In de stand AF-F blijft alles scherp, terwijl de kantelbare monitor en de stand voor speciale effecten unieke opnamen mogelijk maken. De camera ondersteunt het gebruik van een externe microfoon en biedt beeldsnelheden van 30p, 25p en 24p.
 • Livebeeld met automatische onderwerpselectie: hiermee kunt u gemakkelijk beelden kadreren op de kantelbare lcd-monitor. Bij automatische onderwerpselectie wordt de beste onderwerpstand gekozen voor het onderwerp dat u wilt vastleggen. Beschikt over eenvoudig te selecteren AF-standen, waaronder gezichtprioriteit-AF dat gezichten in het beeld detecteert en volgt.
 • Haarscherp 11-punts autofocussysteem: biedt een snelle en nauwkeurige autofocusdekking over het hele beeld. Vier AF-veldstanden, waaronder AF met 3D-tracking, zorgen voor scherpe resultaten, ongeacht of het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of volstrekt onvoorspelbare bewegingen maakt.
 • Continu-opnamen van 4 bps: hiermee kunt u snelle acties vastleggen met een snelheid van vier beelden per seconde.
 • Stand voor speciale effecten: hiermee kunt u opvallende foto's en films maken met behulp van een speciaal effect. De camera biedt een reeks effecten, waaronder Kleurenschets, Miniatuureffect, Nachtzicht en Selectieve kleur waarmee u maximaal drie kleuren naar keuze kunt benadrukken, waarna de rest van het beeld wordt omgezet in monochroom.
 • Speciale onderwerpstanden: in de onderwerpstanden worden camera-instellingen, waaronder Picture Controls en actieve D-Lighting, automatisch aangepast, zodat u niet meer hoeft te gokken in lastige fotosituaties en het resultaat altijd optimaal is. Draai de standknop eenvoudig naar SCENE en maak een keuze uit de meestgebruikte standen. Voorbeeldfoto's op de monitor helpen u de juiste stand te selecteren.
 • HDR-beelden met een hoog dynamisch bereik: bieden zeer gedetailleerde opnamen van onderwerpen met een hoog contrast. Wanneer u op de ontspanknop drukt, worden er twee opnamen gemaakt die samen één beeld vormen met een zeer groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties.
 • Uitgebreid ingebouwd retoucheermenu: hiermee kunt u foto's en films in de camera bewerken en verbeteren. Er zijn uiteenlopende effecten en filters beschikbaar, waaronder perspectiefcorrectie, softfocus en lijntekening dat een foto verandert in een lijntekening.
 • Dubbel geïntegreerd stofverwijderingssysteem: het systeem voor beeldsensorreiniging en het airflow control-systeem houden de beeldsensor van de camera stofvrij. Dit levert heldere beelden zonder vlekken op.
 • Compatibiliteit met HD-tv: de camera heeft een ingebouwde HDMI-aansluiting met HDMI-CEC-ondersteuning, zodat u uw foto's en films op elke HD-tv kunt weergeven en de afspeelfuncties kunt regelen met de afstandsbediening van de tv.
 • Infraroodontvanger aan de voor- en achterzijde: helpt onscherpe beelden voorkomen bij het maken van close-ups en zelfportretten.
 • Stereogeluid: met Nikon's optionele stereomicrofoon ME-1, die speciaal is ontworpen voor digitale spiegelreflexcamera's, kunt u filmclips met stereogeluid van hoge kwaliteit opnemen zonder dat het geluid van de autofocus hoorbaar is. De microfoon wordt geleverd met een windkap en zachte tas.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional