Nikon D5200

MerkNikon
ModelD5200
TypeDSLR
Release06/11/2012
Megapixels24,1
Nikon D5200

Reviews

 
Cameralabs.com
84% Highly Recommended
Score: 8
CNet.co.uk
Reliable results
Score: 8
DPreview.com
79% Silver Award
Score: 8
PhotographyBlog
h
Score: 9

Ontdek nieuwe gezichtspunten met de inspirerende D5200.

Deze digitale spiegelreflexcamera staat te popelen om uw creativiteit tot uiting te brengen in adembenemend fraaie foto's en vloeiende Full HD-films.

De flexibele kantelbare monitor biedt unieke beelden om uw visie te realiseren. De DX-formaat CMOS-sensor van 24,1 megapixels legt beelden met subtiele details vast en het geavanceerde 39-punts autofocussysteem stelt altijd scherp op het onderwerp. Nikon's verbluffend nauwkeurige lichtmetingssensor met 2.016 pixels waarborgt zelfs bij weinig licht een exacte belichting.

U kunt in real-time speciale effecten voor films of foto´s creëren en dankzij de draadloze mobiele adapter van Nikon kunt u uw gemaakte opnamen rechtstreeks naar een compatibel smartapparaat verzenden, zodat u ze direct kunt delen.

Belangrijkste eigenschappen

 •  DX-formaat CMOS-sensor van 24,1 MP: leg foto´s en films vast met prachtige details. U kunt beelden uitsnijden zonder dat details verloren gaan en grote afdrukken van uw foto´s zien er schitterend uit.
 • Kantelbare monitor: openklappen, kantelen en draaien - verken uw creatieve mogelijkheden met deze veelzijdige, draaibare monitor. Maak vanuit elke hoek unieke foto´s, inclusief fantastische zelfportretten.
 • Doe inspiratie op met D-film: u legt Full HD-videoclips met subtiele details vast die u zeker graag wilt delen. Profiteer van vloeiende opnamen (tot 60i) en een ingebouwde stereomicrofoon.
 • Draadloze mobiele adapter WU-1a: beelden direct vanaf de D5200 overzetten naar een smartphone of tablet met Android of iOS*, of de camera op afstand bedienen via uw smartapparaat.
 • EXPEED 3: Nikon's snelle en krachtige beeldverwerkingsengine biedt een snelle werking, opvallend heldere beelden met een uitstekende kleurreproductie en verbeterde filmopnamen.
 • Hoge ISO (100-6400, uit te breiden tot het equivalent van ISO 25.600): geniet van de vrijheid om altijd uitstekende resultaten te bereiken, ook bij weinig licht. U kunt in donkere omstandigheden schitterend gedetailleerde beelden van snel bewegende onderwerpen vastleggen.
 • 39-punts AF-systeem: met 39 scherpstelpunten voor een superieure nauwkeurigheid. Geavanceerde 3D-tracking zorgt ervoor dat de camera blijft scherpgesteld op zelfs de kleinste onderwerpen, hoe onvoorspelbaar hun bewegingen ook zijn.
 • RGB-meetsensor met 2.016 pixels: biedt nauwkeurige lichtmeting voor een exacte belichting en zendt de gegevens naar het systeem voor onderwerpherkenning, dat de automatische belichting, de autofocus en de automatische witbalans optimaliseert.
 • Effectenstand: maak opvallende foto's en films met een reeks speciale effecten, waaronder selectieve kleur en miniatuureffect. U kunt het gekozen effect tijdens de opname in real-time bekijken.
 • Continu-opnamen met een snelheid van 5 bps: maak actiefoto's met een hoge snelheid van vijf beelden per seconde en leg vluchtige bewegingen of gezichtsuitdrukkingen exact op het juiste moment vast.
 • AF-standen voor D-film: autofocus bij livebeeld werkt terwijl u filmclips opneemt. De camera blijft scherpgesteld op het onderwerp met fulltime-servo-AF (AF-F). U kunt zich ontspannen en de camera uw onderwerp laten volgen dankzij AF met onderwerp volgen of gezichtprioriteit-AF.
 • HDR (hoog dynamisch bereik): leg meer details vast wanneer u opnamen maakt in lichtomstandigheden met een hoog contrast. Wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt, maakt de camera twee opnamen met een verschillende belichting. Deze twee opnamen worden vervolgens gecombineerd tot één prachtig beeld met een natuurlijk contrast. Ideaal voor stilstaande onderwerpen.
 • Actieve D-Lighting: details blijven in donkere én lichte delen behouden, zelfs in situaties met sterk licht of tegenlicht. Dit is ideaal wanneer u opnamen van bewegende onderwerpen maakt.
 • 16 onderwerpstanden: maak prachtige opnamen door eenvoudig de stand te selecteren die bij het onderwerp of de opnamesituatie past. Onderwerpstanden optimaliseren instellingen zoals de sluitertijd, ISO en het diafragma. Ze zijn ideaal als u snel perfecte opnamen wilt maken of geen ervaring hebt met digitale spiegelreflexcamera's.
 • LCD-monitor met hoge resolutie: u kunt elk detail van uw foto’s en films zien op deze kantelbare lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) met een hoge resolutie van 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en een hoge contrastverhouding. Bekijk composities of pas speciale effecten toe op het duidelijke beeld, ongeacht of u binnen of buiten opnamen maakt.
 • Intelligent ontwerp: dankzij de kleine, lichte camerabody en het superieure ergonomische ontwerp is deze camera uiterst plezierig om mee te fotograferen. Een stevige grip waarborgt dat de camera comfortabel is vast te houden. Duidelijke menu´s en knoppen voor veelgebruikte functies zoals D-film of livebeeld zorgen voor een snelle en intuïtieve bediening.
 • Draadloze afstandsbediening: Nikon's apparaten voor draadloze afstandsbediening WR-R10 en WR-T10 zijn optionele accessoires waarmee u de voornaamste camerafuncties op afstand kunt bedienen, zelfs als er zich obstakels tussen u en de camera bevinden. Deze apparaten zijn ideaal voor het maken van zelfportretten en voorkomen cameratrilling tijdens ontspannen.
 • NIKKOR-objectieven: profiteer van Nikon's legendarische NIKKOR-objectieven en benut de resolutie van 24 megapixels van de camera optimaal. Maak foto´s met levendige kleuren en een opvallend contrast. Films kunnen met scherpe details worden opgenomen en u kunt experimenteren met filmeffecten.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional