Nikon D600

MerkNikon
ModelD600
TypeFull-frame DSLR
Release13/09/2012
Megapixels24,3
Nikon D600

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly Recommended
Score: 9
CNet.co.uk
Excellent value for money
Score: 9
DPreview.com
87% Gold Award
Score: 9
PhotographyBlog
Highly Recommended
Score: 9
Tweakers.net [NL]
Zeer goed
Score: 10

Til uw fotografie naar een hoger niveau met de D600.

Van echte groothoek tot supertele biedt de FX-formaat sensor van 24,3 megapixels zeer gedetailleerde beelden over het grote ISO-bereik van de camera.

Het autofocussysteem is even gevoelig als dat van Nikon's vlaggenschip, de Nikon D4 digitale spiegelreflexcamera, waarbij nauwkeurig wordt scherpgesteld op onderwerpen tot op -1 LW. Bovendien is de camera compatibel met objectieven met een gecombineerd open diafragma tot f/8. Als u liever video's maakt, biedt multi-veld Full-HD D-film de flexibiliteit die u nodig hebt voor beelden van zeer hoge kwaliteit.

De weerbestendige afdichting van de D600 is net zo goed als die van de professionele Nikon D800 en de camera is verrassend licht. Daarom is dit de perfecte camera om het volledige perspectief vast te leggen.

Belangrijkste eigenschappen

 • FX-formaat (full-frame) CMOS-sensor van 24,3 megapixels met een uitstekende signaal-ruisverhouding en een groot dynamisch bereik. Produceert beelden met rijke details en vloeiende toongradaties.
 • Zeer gevoelig autofocussysteem met 39-punts Multi-CAM4800 AF-systeem: biedt een snelle en nauwkeurige dekking over het hele beeld. Gevoeligheid tot -1 LW en compatibel tot f/8.
 • ISO 100–6400: uitbreidbaar tot maximaal 25.600 (equivalent) en minimaal 50 (equivalent). Biedt snelle sluitertijden voor zeer gedetailleerde beelden met een minimale ruis.
 • Multi-veldstand D-film neemt Full HD-films (1080p) in FX- en DX-formaat op met 30p, 25p en 24p. Maximale opnameduur van circa 29 minuten en 59 seconden. Biedt ongecomprimeerde HDMI-uitvoer naar externe apparaten en hifi-audioregeling.
 • EXPEED 3-beeldverwerkingsengine met 14-bits A/D-conversie en 16-bits beeldverwerking voor prachtige toongradaties.
 • HDR (hoog dynamisch bereik): ideaal voor onderwerpen met een hoog contrast. Wanneer u op de ontspanknop drukt, worden er twee opnamen gemaakt die samen één beeld vormen met een zeer groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties.
 • Actieve D-Lighting: leg meer details vast in lichtomstandigheden met een hoog contrast. Met Nikon's actieve D-Lighting blijven de details in zowel donkere als lichte delen automatisch behouden voor schitterende beelden met een natuurlijk contrast.
 • Systeem voor onderwerpherkenning: de beeldsensor van de camera en de RGB-sensor met 2016 pixels leveren nauwkeurige gegevens voor het systeem voor onderwerpherkenning dat de belichting, autofocus en witbalans optimaliseert vlak voordat de sluiter wordt ontspannen. Dit levert zeer scherpe beelden op.
 • Time-lapse-opnamen: gebruik intervalopnamen om de sluiter met vooraf ingestelde intervallen te ontspannen. Met time-lapse-fotografie kunt u beelden opslaan als filmbestanden en langzame bewegingen snel afspelen, met een weergavesnelheid die 24 tot 36.000 maal hoger is dan normaal.
 • Met Picture Controls kunt u het uiterlijk van foto's en video's aanpassen door parameters zoals scherpte, verzadiging en tint voorafgaand aan de opname in te stellen.
 • Nauwkeurige VGA-lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met 921.000 beeldpunten en automatische aanpassing van de monitorhelderheid. Biedt scherpe, heldere beelden met een grote kleurreproductie.
 • Krachtige zoeker met een beelddekking van circa 100% en een vergroting van 0,7x. Biedt een DX-uitsnede met zoekermaskering.
 • Continu-opnamen van 5,5 bps: leg snelle bewegingen vast met een snelheid van 5,5 beelden per seconde.
 • Stille opnamestand: perfect voor onopvallend fotograferen doordat het geluidsvolume van het spiegelmechanisme van de camera merkbaar wordt verminderd.
 • Spiegelstabilisatie: zorgt voor een minimale terugkaatsing van de spiegel, waardoor het beeld langer zichtbaar is en er meer tijd is voor de autofocus. Dit is één reden waarom de D600 zelfs bij snelle continu-opnamen AF en focus-tracking biedt.
 • Compact, licht en duurzaam: de camera is bestand tegen zware omstandigheden, heeft een boven- en achterzijde van magnesiumlegering en weegt slechts 760 gram (zonder batterij). Weerbestendige afdichting die net zo goed is als die van Nikon's professionele digitale SLR D800 voor extra weerstand tegen vocht ten stof.
 • Elektronische virtuele horizon met dubbele as: op de lcd-monitor of in de zoeker kunt u de camerapositie ten opzichte van het horizontale vlak en de kanteling (naar voren of naar achteren) controleren.
 • Twee SD-kaartsleuven: twee SD-geheugenkaartsleuven bieden een grotere flexibiliteit tijdens opnamen. U kunt de tweede kaart gebruiken als de eerste vol is of foto's opnemen op de ene kaart en films op de andere. SDXC- en UHS-I-compatibel.
 • Draadloze overdracht: met Nikon's optionele WU-1b mobiele adapter kunt u beelden direct vanaf de D600 overzetten naar een smartphone of tablet of de camera op afstand bedienen via uw smartapparaat.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional