Nikon D70

MerkNikon
ModelD70
TypeDSLR
Release28/01/2004
Megapixels6,0
Nikon D70

Reviews

 
CNET.co.uk
A great enthusiast DSLR
Score: 9
DIWA
DIWA Gold Award
Score: 9
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 10
Photo.net
Excellent image quality
Score: 0
Steve's Digicams
Excellent image quality
Score: 0

De Nikon D70 reflexcamera is met zijn 6,1 miljoen pixels en een groot aantal professionele functies een ware doorbraak op het vlak van digitale fotografie voor de consumentenmarkt. Nikon biedt met de D70 een camera die geschikt is voor een bijzonder breed publiek, van beginner tot ervaren fotograaf. Deze camera maakt het mogelijk om gemakkelijk toe te treden tot de wereld van digitale fotografie, omdat de D70 volledig aansluit op de bestaande Nikon producten: objectieven, flitsers, accessoires etc.

De D70 maakt uiteraard ook gebruik van het populaire Nikon DX sensor-formaat en de Nikon F-bajonetvatting. Dit garandeert uitwisselbaarheid met vrijwel alle AF Nikkor objectieven waaronder uiteraard ook de DX Nikkor objectieven, speciaal ontwikkeld voor Nikon digitale spiegelreflexcameras.

Met de Nikon D70 introduceert Nikon de nieuwe AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70 mm f/3.5-4.5G IF-ED, een objectief dat optimaal aansluit op een product als de Nikon D70.

Door de logische opstelling van de knoppen en de toegankelijke Nederlandstalige menus op de grote TFT-kleurenmonitor is de bediening snel, eenvoudig en intuïtief.
De handige keuzeknop biedt direct toegang tot de vernieuwde Onderwerpsstanden (Digital Vari-Progam) voor een aantal persoonlijke en automatische functies die u helpen perfecte digitale fotos te maken onder alle omstandigheden.

De ingebouwde flitser klapt automatisch op wanneer er te weinig licht is, en kan tot sluitertijden van 1/500 sec. worden gebruikt. Nikons nieuwe i-DDL flitstechnologie wordt door de D70 uiteraard ook ondersteund.

Om volledig gebruik te kunnen maken van de geavanceerde flitsmogelijkheden wordt bij de D70 tevens een nieuwe Speedlight flitser, de Nikon SB-600 geïntroduceerd.

De D70 is klaar voor gebruik op het moment dat hij wordt aangezet. De camera heeft een buffer voor 12 JPEG (Large) beelden die kunnen worden opgenomen met 3 beelden/sec. Voor meer mogelijkheden bij het nabewerken kan de camera ook opnemen in het RAW-formaat (NEF-bestanden), of een combinatie van RAW+JPEG opslaan.

De gevoeligheid is instelbaar van ISO 200 tot 1600 en kan naar wens ook automatisch worden gevarieerd. De oplaadbare EN-EL3 lithium-ion batterij staat garant voor honderden opnamen per lading.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional