Nikon D7000

MerkNikon
ModelD7000
TypeDSLR
Release15/09/2010
Megapixels16,2
Nikon D7000

Reviews

 
Cameralabs.com
Recommended
Score: 9
CNet.co.uk
Thoroughly competent
Score: 9
DigifotoPro
Preview (NL)
Score: 0
DPreview.com
Silver Award
Score: 8
Imaging-resource.com
Highly Recommended
Score: 0
Photo.net
Preview
Score: 0
PhotographyBLOG
Highly Recommended
Score: 9
PhotoRadar
Excellent, but...
Score: 6
Steve's Digicams
An outstanding degree of value
Score: 0
Tweakers.net [NL]
Zeer goed
Score: 10

Amsterdam, Nederland, 15 september 2010 – Nikon introduceert de D7000, een digitale spiegelreflexcamera met uitstekende beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties, allemaal verpakt in een duurzame en draagbare body.

Jordi Brinkman, Product Manager bij Nikon Europe, vertelt: "De geweldige nieuwe D7000 is de ideale volgende camera voor eigenaars van digitale spiegelreflexcamera’s die zich verder willen verdiepen in hun passie voor fotografie, met een camera die beschikt over meer geavanceerde functies en zo extra creatieve mogelijkheden biedt.

De camera is uitgerust met een nieuwe beeldsensor, EXPEED 2, een AF-systeem en een meetsensor waarmee geweldige prestaties worden gegarandeerd met een uiterst duurzame body. In feite heeft de camera alle eigenschappen die u zou wensen van uw volgende digitale spiegelreflexcamera, maar dan in een formaat dat u niet zou verwachten."

Uitzonderlijke beeldkwaliteit
De D7000 biedt een reeks nieuwe functies die zorgen voor een superieure beeldkwaliteit, inclusief 16,2 megapixels effectief met de nieuw ontwikkelde Nikon DX-formaat CMOS-beeldsensor. Er wordt een nieuw beeldverwerkingssysteem (EXPEED 2) gebruikt voor een hogere beeldkwaliteit, snellere verwerking en meerdere krachtigere functies. Verder zorgt de verhoogde ISO-gevoeligheid van de D7000 (100-6400, uitbreidbaar tot 25600) voor buitengewone details met minimale ruis bij het vastleggen van snelbewegende onderwerpen en bij weinig licht, zelfs zonder de flitser te gebruiken.

Uitstekende betrouwbaarheid
De heldere zoeker met glazen pentaprisma van de D7000 met circa 100% beelddekking en 0,94x vergroting geeft u de meest nauwkeurige weergave en scherpstelling voor een scène, en is altijd klaar voor gebruik door de sluiter met een sluitersnelheid van 1/8000 sec. die gedurende 150.000 cycli is getest. De camera wordt verder beschermd met een boven- en achterzijde van magnesiumlegering en heeft een duurzame afdichting tegen stof en vocht waardoor de camera kan worden gebruikt onder de meest lastige omstandigheden.

Ook op het gebied van opslag biedt de D7000 optimale betrouwbaarheid. De twee SD-geheugenkaartsleuven zorgen voor extra opslagcapaciteit en stellen u in staat uw beelden en video’s te beheren hoe u wilt: u kunt meer items opslaan, de beeldformaten gescheiden houden of altijd verzekerd zijn van back-upruimte.

Verbeterde prestaties
Het nieuw ontwikkelde AF-systeem van de D7000 met 39 scherpstelpunten waaronder 9 kruissensoren in het midden biedt u uiterst scherpe opnamen, ongeacht de locatie van uw onderwerp in het beeld. Met de nieuwe RGB-meetsensor met 2016 pixels waarmee de effectiviteit van het systeem voor onderwerpherkenning wordt verbeterd en snelle continu-opnamen met 6 beelden per seconde worden geleverd, weet u zeker dat u altijd uiterst nauwkeurige beelden van hoge kwaliteit kunt maken.

Om de prestaties nog langer mee te laten gaan, kan de D7000 verder worden uitgerust met een speciaal Multi-Power Battery Pack MB-D11 (optioneel) waarmee naadloos overschakelen van de stroomvoorziening naar de batterij in de camera, verticale opnamen en verdere bodystabilisatie bij gebruik van een lange telelens mogelijk worden gemaakt.

Full HD D-film met AF-F-stand
De D7000 biedt directe toegang tot een filmopnameknop voor het eenvoudig vastleggen van beelden in full HD (1080p). De AF-F-stand maakt continue scherpstelling tijdens filmopnamen mogelijk. De beelden worden vastgelegd met MPEG4 AVC/H.264-compressie en de camera heeft een stereomicrofoonaansluiting voor geluidsopnamen van hoge kwaliteit. Deze kenmerken staan garant voor superieure beeldkwaliteit en bedieningsgemak bij gebruik van de D-filmfunctie.

De ingebouwde filmbewerkingsfuncties van de D7000 bieden u de mogelijkheid om het begin- en eindpunt te kiezen van uw beelden en om te schakelen naar specifieke frames om zo stilstaande beelden vast te leggen zonder een computer te gebruiken. Op deze manier kunt u uw films snel en eenvoudig bewerken.

Belangrijkste eigenschappen

 • CMOS-beeldsensor in DX-formaat met 16,2 megapixels produceert levensechte beelden met levendige kleuren, minder ruis en vloeiende toongradaties.
 • Hoge ISO-gevoeligheid (100-6400), handmatig uitbreidbaar tot 25.600 met de instelling Hi2. Kortere sluitertijden zorgen voor beelden met fijne details en een minimale hoeveelheid ruis wanneer u opnamen maakt van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht. Beschikt over een instelling voor automatische ISO.
 • EXPEED 2-beeldverwerkingssysteem: optimaliseert de technologieën van de camera voor superieure prestaties en een maximale beeldkwaliteit, terwijl het energieverbruik tot het minimum wordt beperkt.
 • Duurzaam ontwerp: de boven- en achterkant zijn gemaakt van een robuuste, maar lichte magnesiumlegering, terwijl afgedichte naden de camera beschermen tegen stof en vocht.
 • Zoekerdekking van 100% met een vergroting van circa 0,94x voor een nauwkeurige compositiebepaling.
 • Duurzame sluiter die gedurende 150.000 cycli is getest. De sluiter werkt zeer nauwkeurig en is uitzonderlijk betrouwbaar met een sluitertijd tot 1/8000 seconde en een flitsssynchronisatie tot 1/250 seconde.
 • Twee SD-geheugenkaartsleuven: voor een grotere flexibiliteit tijdens het fotograferen. Gebruik de tweede kaart wanneer de eerste vol is of sla foto's op de ene kaart op en films op de andere. SDXC-compatibel.
 • Haarscherp 39-punts autofocussysteem met negen kruissensoren in het midden. Biedt een snelle en nauwkeurige autofocusdekking over het hele beeld. Vier AF-veldstanden, waaronder AF met 3D-tracking, zorgen voor scherpe resultaten, zelfs als het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of volstrekt onvoorspelbare bewegingen maakt.
 • RGB-lichtmeetsensor met 2016 pixels biedt een zeer nauwkeurige lichtmeting voor exacte belichtingen en geeft nauwkeurige gegevens door aan het systeem voor onderwerpherkenning van de camera dat de belichting, de autofocus en de witbalans optimaliseert vlak voordat de sluiter wordt ontspannen en zo haarscherpe beelden oplevert.
 • Continu-opnamen van 6 bps: leg snelle acties vast met zes beelden per seconde.
 • Snelle respons: beschikt over een zeer korte opstarttijd en een ontspanvertraging van circa 0,052 seconde.
 • D-film – Full HD-filmclips (1920 x 1080): met een speciale opnameknop kunt u direct prachtige HD-films (high-definition) opnemen. De AF-F-stand zorgt dat alles scherp blijft terwijl u filmt en de camera ondersteunt het gebruik van een externe microfoon, zodat u stereogeluid van goede kwaliteit kunt opnemen. Met eenvoudige bewerkingsfuncties kunt u clips in de camera bewerken.
 • Grote lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) met een hoge resolutie van 920.000 beeldpunten en versterkt glas waarop u gemakkelijk belangrijke cameragegevens kunt weergeven en op aangename wijze uw foto’s en films kunt bekijken en bewerken.

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional