Nikon D810

MerkNikon
ModelD810
TypeFull-frame DSLR
Release26/06/2014
Megapixels36,3
Nikon D810

Reviews

 
Cameralabs.com
First impressions
Score: 0
DPreview.com
First impressions
Score: 0

Maak uw nieuwe meesterwerk met de voortreffelijke Nikon D810. Van fijne structuren tot snelle bewegingen, deze veelzijdige camera met 36,3 megapixels kan alles aan.

Met een opnieuw ontworpen FX-formaat sensor, een zeer groot ISO-bereik en de EXPEED 4-beeldprocessor krijgt u een ongekende scherpte, rijke kleuren en minder ruis over het gehele gevoeligheidsbereik.

Dankzij uitstekende AF-prestaties, serieopnamen tot 7 fps en Full HD-filmopnamen met 1080/60p kunt u elk soort onderwerp met grote precisie vastleggen. Dankzij Nikon’s Picture Control 2.0 is een uitstekende flexibele beeldbewerking en -optimalisatie in de camera mogelijk.

FX-formaat sensor van 36,3 MP
De volledig nieuwe sensor zonder OLPF produceert prachtige details. Met een snelle kanaaluitlezing, groot dynamisch bereik en heldere beelden bij hoge gevoeligheden.

EXPEED 4
Tilt de algehele prestaties van de camera naar een geheel nieuw niveau. Biedt een veel betere beeldreproductie en hogere ISO-prestaties en maakt hogere beeldsnelheden mogelijk bij filmopnamen.

Snel en duurzaam
De D810 start op in circa 0,12 seconden en heeft een ontspanvertraging van slechts 52 ms. De sluiter van Kevlar en koolstofvezel is 200.000 ontspancycli getest en biedt sluitertijden van 1/8000 tot 30 sec., met flitssynchronisatie tot 1/250 sec.

Serieopnamen tot 7 fps
Leg snelbewegende onderwerpen vast met veel flexibiliteit. Leg ongecomprimeerde beelden van volledige resolutie vast met een snelheid tot 5 bps. Leg beelden van 15,3 MP vast met een snelheid tot 7 fps bij DX-uitsnede.

Groot ISO-bereik
Het ISO-bereik van de D810 is een primeur bij D-SLR's en start bij ISO 64 voor helderdere, scherpere beelden. Fotografeer tot en met ISO 12.800 of breid het bereik nog verder uit tot het equivalent van ISO 32 of ISO 51.200.

Klaar voor de bioscoop
Neem Full HD-films (1080p) met 50p/60p op. Toegang tot het volledige lichtgevoeligheidsbereik, vanaf ISO 64, en controle over sluitertijd, diafragma en audioniveaus tijdens het filmen.

AF-prestaties van topkwaliteit
Met hetzelfde AF-systeem als de Nikon D4S biedt de D810 een zeer hoge precisie bij hoge resoluties. In de nieuwe stand Groep-veld-AF stelt de camera zeer snel scherp en wordt het onderwerp beter geïsoleerd van de achtergrond, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.

RAW formaat S
Versnel uw workflow met Nikon's bestandsindeling RAW formaat S. Levert rijk geschakeerde, ongecomprimeerde 12-bits Nikon NEF-bestanden en maakt een snellere overdracht en eenvoudiger nabewerking mogelijk.

Picture Control 2.0
Voor een eenvoudiger nabewerking waarbij de stand Gelijkmatig een maximaal dynamisch bereik levert en u details kunt fijnregelen met Lokaal contrast: met Picture Control 2.0 kunt u parameters gemakkelijk definiëren, zodat u uw creatieve visie perfect kunt vastleggen in zowel foto's als video.

Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem
Afgestemd op beelden met een zeer hoge resolutie. Kan worden geconfigureerd met een dekking van 9, 21 of 51 punten en is gevoelig tot -2 LW (ISO 100, 20°C). Andere verbeteringen zijn een betere scherpstelvergrendeling, uitgebreidere opties voor 'opslaan per stand' en opties voor beperkingen in de AF-stand. Vijftien kruissensoren in het midden zijn compatibel met AF NIKKOR-objectieven met een open diafragma van f/5.6 of groter en de elf middelste scherpstelpunten werken met een open diafragma van f/8.

Monitor met instelbare kleuren
Pas de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aan op basis van uw persoonlijke voorkeuren. De RGBW-lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten heeft een anti-reflectiecoating en biedt automatische helderheidsregeling.

Opslagmedia
Twee kaartsleuven voor een probleemloze opnamesessie. Een CF-kaartsleuf voor snelle UDMA 7-kaarten en een SD-kaartsleuf voor snelle SDXC- en UHS-I-kaarten met hoge capaciteit.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional