Nikon Df

MerkNikon
ModelDf
TypeFull-frame DSLR
Release05/11/2013
Megapixels16,2
Nikon Df

Reviews

 
Cameralabs.com
Preview
Score: 0
DPreview.com
81% Too many compromises
Score: 8
PhotographyBlog
Recommended
Score: 8

Ervaar de kracht van pure fotografie met de Nikon Df. Met een body in retrostijl en dezelfde FX-formaat sensor met 16,2 megapixels als Nikon's topmodel, de D4, belichaamt deze camera passie voor fotografie in zowel vorm als in functie.

Foto's met rijke details en vloeiende toongradaties zijn mogelijk bij elk soort licht, dankzij een groot dynamisch bereik en een lichtgevoeligheid die kan worden uitgebreid tot maar liefst ISO 204.800 (equivalent).

De Nikon Df ziet er misschien uit als een klassieke analoge Nikon-kleinbeeldcamera, maar met een zeer gevoelig AF-systeem, een onberispelijke lichtmeting en snelle prestaties zit deze camera boordevol met de nieuwste technologieën.

Belangrijkste eigenschappen

FX-formaat (full-frame) CMOS-sensor van 16,2 megapixels
De Df is voorzien van dezelfde beeldsensor als Nikon's topmodel, de D4, en produceert daardoor prachtig gedetailleerde beelden met vloeiende toongradaties.

Iconisch Nikon-ontwerp
Met een uiterlijk dat is geïnspireerd op klassieke analoge Nikon-kleinbeeldcamera's en met de technologie van Nikon's nieuwste professionele digitale spiegelreflexcamera's vormt de Df de belichaming van pure fotografie.

Full-frame draagbaarheid
Ervaar de creatieve sensatie van FX-formaat fotografie waar u ook naartoe gaat, dankzij een compacte body die circa 710 gram weegt zonder de batterij.

Fenomenale prestaties bij weinig licht
Dankzij ISO 100-12.800, uitbreidbaar tot 204.800 (equivalent), legt de Df zeer gedetailleerde beelden met een minimale ruis vast, zelfs als u fotografeert in zeer moeilijke lichtomstandigheden.

Hoge snelheid
De opstarttijd bedraagt circa 0,14 seconde* en de ontspanvertraging is slechts 0,052 seconde*. Snelle continu-opnamen tot 5,5 bps zijn beschikbaar in zowel FX- als DX-formaat.

EXPEED 3
Nikon's snelle en krachtige beeldprocessor staat garant voor opvallend heldere beelden met een uitstekende kleurreproductie en prachtige toongradaties, zelfs wanneer u fotografeert met hoge ISO-waarden.

Zeer gevoelige autofocus met Multi-CAM 4800 39-punts AF-systeem
Biedt een snelle en nauwkeurige dekking over het gehele beeld. Gevoeligheid tot -1 LW en compatibel tot f/8. Vier AF-veldstanden, waaronder AF met 3D-tracking, zorgen voor scherpe resultaten, zelfs als het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of volstrekt onvoorspelbare bewegingen maakt. Daarnaast werkt het systeem met contrastdetectie-AF beter, nauwkeuriger en sneller bij opnamen in de livebeeldstand.

Elegante mechanische instelschijven
Comfort gaat hand in hand met trefzekerheid dankzij geribbelde mechanische instelschijven, die garant staan voor een eenvoudige en zekere bediening. Met de instelschijven kunt u de ISO-gevoeligheid, belichtingscorrectie, belichtingsstand en ontspanstand onafhankelijk instellen. Daardoor hebt u toegang tot alle belangrijke foto-instellingen zonder dat u de cameramenu's hoeft te gebruiken.

Compatibel met NIKKOR-objectieven zonder AI
Dankzij een unieke inklapbare diafragmasimulator kunt u zelfs klassieke NIKKOR-objectieven zonder AI op de Nikon Df bevestigen. Wanneer u fotografeert met een objectief zonder AI in de stand A (diafragmavoorkeuze) of M (handmatig), is meting met volledig diafragma (net als bij AI-objectieven) mogelijk via eenvoudige camera-instellingen.

Krachtige optische zoeker
De zoeker met glazen pentaprisma biedt een beelddekking van circa 100%, een vergroting van 0,7x en een DX-uitsnede met zoekermarkering.

Vermaarde Nikon-constructie
De camera is bestand tegen zware omstandigheden aangezien de boven-, onder- en achterkant zijn gemaakt van een sterke maar toch lichte magnesiumlegering. De camera is net zo weerbestendig als de Nikon D800 D-SLR, zodat hij zeer goed beschermd is tegen vocht en stof.

Duurzame sluiter
De zeer accurate sluiter is gedurende 150.000 cycli getest en heeft een maximale sluitertijd van 1/4.000 seconde en een flitssynchronisatie van maximaal 1/200 seconde.

Lcd-monitor van 3,2"
Grote lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en versterkt glas. Toont scherpe, heldere beelden en heeft een indrukwekkende kleurreproductie.

Stille ontspanstand
Perfect als u onopvallend wilt fotograferen omdat het geluidsvolume van het spiegelmechanisme van de camera tijdens serieopnamen merkbaar wordt verminderd.

Elektronische virtuele horizon met dubbele as
U kunt de horizontale kanteling en de verticale kanteling (naar voren en naar achteren) controleren op de lcd-monitor, terwijl de horizontale stand ook kan worden gecontroleerd via de zoeker.

Systeem voor onderwerpherkenning
De beeldsensor van de camera en de RGB-sensor met 2.016 pixels leveren nauwkeurige gegevens voor het systeem voor onderwerpherkenning dat de belichting, autofocus en witbalans optimaliseert vlak voordat de sluiter wordt ontspannen. Dit levert zeer scherpe beelden op.

Zelfreinigende sensor
Beperkt de ophoping van stof voor de beeldsensor.

Meting van de spot-witbalans
Zeer accurate handmatige witbalansinstellingen zijn mogelijk doordat u snel een spot-witbalans kunt toewijzen aan een specifiek deel van het beeld dat u tijdens livebeeld selecteert. U kunt het geselecteerde doel verplaatsen met de multi-selector, zodat u snel de actuele gegevens voor zelfs verafgelegen onderwerpen kunt meten zonder dat u een grijskaart moet gebruiken.

Uitsnedeformaten
DX-formaat en verhouding van 5:4. De DX-uitsnede kan automatisch worden ingeschakeld als een DX-objectief wordt bevestigd. Wanneer u fotografeert met livebeeld, helpen optionele rasterlijnen voor een beeldverhouding van 1:1 of 16:9 u bij de compositie.

Prachtige details in contrastrijke situaties
Twee standen helpen u details vast te leggen in situaties met fel licht of bij tegenlicht. HDR (hoog dynamisch bereik) is ideaal voor stilstaande onderwerpen, terwijl Actieve D-Lighting geschikt is voor foto's van bewegende onderwerpen. In beide standen kunt u het intensiteitsniveau selecteren.

Ingebouwde creatieve functies
Gebruik Picture Controls om parameters zoals scherpte, verzadiging en tint voorafgaand aan de opname in te stellen. Het uitgebreide fotoretoucheermenu biedt toegang tot een groot aantal functies en effecten.

Energiezuinig ontwerp
Maakt circa 1400 opnamen* (bij gebruik van de EN-EL14a batterij in de stand Enkel beeld).

Opslagmedia
Compatibel met SDXC-geheugenkaarten die voldoen aan de UHS-I-standaard en Eye-Fi-kaarten.

Nikon Creatief Verlichtingssysteem
Volledig compatibel met Nikon's toonaangevende Creatieve Verlichtingssysteem dat een reeks veelzijdige Speedlight-flitsers omvat met creatieve mogelijkheden voor gebruik op of naast de camera.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional