Olympus E-30

MerkOlympus
ModelE-30
TypeDSLR
Release05/11/2008
Megapixels12,3
Olympus E-30

Reviews

 
CNet.co.uk
Very good photo quality
Score: 8
DPreview.com
Highly recommended
Score: 9

Creativiteit binnen handbereik
De Olympus E-30 staat garant voor zeer getrouwe reproducties van de werkelijkheid en helpt fotografen bij het realiseren van al hun artistieke ideeën. Behalve een groot aantal handmatige instellingsmogelijkheden, biedt deze baanbrekende D-SLR-camera gebruikers tal van extra opties om vorm te geven aan de eigen creativiteit. Zo is deze camera uitgerust met zes creatieve filters voor verschillende, opmerkelijke effecten – zonder dat er extra objectieven, filters of beeldbewerkingstechnieken aan te pas komen. Het effect van de filters kan tijdens het bepalen van de compositie op de LCD worden bekeken. Gebruikers hebben de keuze uit de volgende filters: pop-art, soft-focus, bleke en lichte kleur, zachte toon, korrelige film en pinhole. Andere kunstzinnige effecten kunnen worden gerealiseerd met de meervoudige belichtingsfunctie. Deze functie maakt het mogelijk om opnamen te maken over een eerder gemaakte opname die in de RAW-structuur is opgeslagen, en werkt zowel bij gebruik van de zoeker als bij gebruik van de Live View-functie. Voor extra creatieve belichtings¬mogelijkheden biedt de E-30 ondersteuning voor een draadloze flitsercontrole. Deze functie maakt de draadloze bediening mogelijk van een willekeurig aantal compatibele externe flitserunits die rondom het voorwerp staan opgesteld.

Expressieve fotografie wordt ook ondersteund door de 'multi-aspect'-functie. Deze biedt een keuze uit negen beeldverhoudingen, variërend van standaard 4:3 tot het bioscoopformaat 16:9 en het mediumformaat 6:6. Fotografen kunnen de compositie nu precies zo vastleggen als ze zelf willen.

Voor het bepalen van het opnamekader kan men gebruikmaken van een conventionele zoeker met een beeldweergave van 98% en een 1,02x vergroting (-1m-1, 50 mm, bij oneindig). En voor een nog grotere flexibiliteit kunnen de composities tevens worden bepaald met behulp van de HyperCrystal II LCD van 6,9 cm met kijkhoeken van 176°. Deze veelzijdige mogelijkheden en het kantelbare ontwerp van de LCD zorgen ervoor dat zelfs de meest avontuurlijke perspectieven geen enkel probleem vormen. De effecten van aangepaste instellingen kunnen ook in real-time worden bekeken. En dankzij de verbeterde high-speed contrast AF-functie*, is de weergave op de LCD uitzonderlijk snel en zeer getrouw waardoor het gebruik van de Live View-functionaliteit nu nog plezieriger is. De beeldweergave kan worden vergroot met factor 5, 7 of 10, en dat helpt fotografen om ook de kleinste details van een opname zorgvuldig te controleren.

Uitmuntende beeldkwaliteit
Een nieuw ontwikkelde Live MOS-sensor met 12,3 Megapixels zorgt ervoor dat alles, tot en met de kleinste details, haarscherp wordt vastgelegd. Deze sensor is gebaseerd op de bewezen MOS-technologieën voor signaal¬versterking en kent een zeer laag energieverbruik waardoor een fulltime gebruik van Live View mogelijk is. De nieuwe TruePic III+ beeldprocessor van de E-30 staat garant voor uiterst snelle verwerkingstijden en een professionele beeldkwaliteit. Belangrijke pluspunten zijn de verbeterde toongradaties en kleurweergave en de vele nieuwe mogelijkheden van de creatieve filters. Bovendien zorgt deze processor voor een afname van de hoeveelheid ruis.

De E-30 biedt ook een uitstekende ingebouwde mechanische beeldstabilisatie. Deze functie, die vergelijkbaar is met 5 EV-stappen, helpt vervormingen voor een belangrijk deel voorkomen. Fotografen profiteren van de flexibiliteit om haarscherpe opnamen te maken onder zeer uiteenlopende omstandigheden – zelfs in een donkere omgeving en bij lange brandpuntsafstanden. En doordat de beeldstabilisatie in de camera is ingebouwd, werkt deze met alle aangesloten objectieven.

De Supersonic Wave-filter biedt een uitstekende bescherming tegen de gevolgen van stof. Deze technologie is ontwikkeld door Olympus en is toegepast in alle E-System-modellen. De Supersonic Wave-filter voorkomt hinderlijke beeldvervormingen als gevolg van stof dat bij een normaal gebruik of tijdens het verwisselen van het objectief in de camera kan komen.

Razendsnel
De E-30 maakt gebruik van hetzelfde dubbelassige 11-punts AF-systeem als de succesvolle E-3 en biedt dan ook dezelfde revolutionaire autofocussnelheden. Het systeem werkt met zowel horizontale als verticale sensorlijnen en beschikt over maar liefst 44 verschillende datapunten voor het berekenen van de optimale scherpstelling. Verder kent de AF-sensor een uitzonderlijk breed detectiebereik van -2 tot 19 EV; dit maakt een uiterst precieze automatische scherpstelling mogelijk, zelfs bij weinig licht.

Belangrijkste eigenschappen

  • Nieuw ontwikkelde Live MOS-sensor met 12,3 Megapixels
  • TruePic III-processor voor een ideale kleurenreproductie en weinig ruis
  • Ingebouwde beeldstabilisator maakt een verbetering mogelijk van max. 5 stappen
  • Kantelbare HyperCrystal II LCD van 6,9 cm

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional