Olympus E-410

MerkOlympus
ModelE-410
TypeDSLR
Release05/03/2007
Megapixels10,0
Olympus E-410

Reviews

 
CNET.co.uk
Great for newcomers
Score: 7
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 9
FOTOcentraal
Veel waar voor je geld
Score: 9

Met de E-410 presenteert Olympus een opvolger voor de E-400. Deze nieuwe DSLR is een uiterst compacte en lichtgewicht camera met een handige Live View-functie. Deze maakt dat fotografen de camera niet langer pal voor hun ogen hoeven te houden om het kader van een opname te bepalen. In plaats daarvan kan men immers gebruikmaken van de grote HyperCrystal LCD van 6,4 cm.

Nieuw is ook de beeldverwerkingsengine die op sublieme wijze ruis tegengaat en voor aanmerkelijke snellere verwerkingstijden zorgt. Daarnaast draagt de nieuwe 10-megapixel beeldsensor bij aan een nog betere beeldkwaliteit.

Net als alle andere E-System DSLR-camera's van Olympus is de E-410 gebaseerd op de Four Thirds-standaard, en dat betekent dat dit model compatibel is met tal van accessoires.

Uiteraard is deze camera uitgerust met de gepatenteerde Supersonic Wave-filter; dé technologie op het gebied van antistofsystemen voor de beeldsensor. Deze technologie werd voor het eerst toegepast bij de allereerste Olympus DSLR in 2003.

 Vertrouwde afmetingen, nieuwe technologie
Het is moeilijk voor te stellen dat er zoveel hightech functies en mogelijkheden schuil gaan in zo'n compacte en lichtgewicht camera.

Allereerst is er de Live View-functie die het mogelijk maakt om met behulp van de LCD het kader van een opname te bepalen.

Daarnaast zijn er nog twee nieuwe technologische hoogstandjes ingebouwd: de nieuwe 10-megapixel beeldsensor staat garant voor haarscherpe en zeer gedetailleerde opnamen en de nieuwe beeldverwerkingsengine biedt een uitstekende bescherming tegen ruis.

 Professionele resultaten in een handomdraai
De Olympus E-410 is voor zowel professionele fotografen als voor hobbyisten een ideale camera.

Professionals kunnen hun voordeel doen met de vele handmatige instellingsmogelijkheden, en beginnende amateurs profiteren direct van de 32 beschikbare opnameprogramma's waarmee men altijd verzekerd is van de juiste belichting.

De opnamen kunnen worden opgeslagen op xD-Picture Cards of CompactFlash-kaarten en dat betekent dat gebruikers die overstappen van een Olympus compactcamera hun xD-Picture Cards gewoon kunnen blijven gebruiken.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de menuopties worden weergegeven in maar liefst 10 Europese talen. Bovendien zijn er nog 15 talen beschikbaar die via internet kunnen worden gedownload.

Breed aanbod accessoires
De Olympus E-410 wordt geleverd met een oplaadbare batterij met een extra lange gebruiksduur zodat u de camera nog langer kunt gebruiken zonder tussentijds bijladen.

Aangezien dit model is gebaseerd op de Four Thirds-standaard kunt u gebruikmaken van vrijwel alle beschikbare E-System-accessoires, zoals de heldere en compacte objectieven met een vrijwel telecentrische constructie die garant staan voor scherpe en uitstekend belichte opnamen.

Wanneer u ook onder water wilt profiteren van o.a. de Live View-functie, kunt u uw voordeel doen met het optionele onderwaterhuis.

Belangrijkste eigenschappen

Four Thirds-systeem
Dit is de eerste en momenteel ook enige open standaard voor digitale SLR's. Zoals de naam al doet vermoeden maken Four Thirds-systemen gebruik van een 4/3-type beeldsensor, en dat maakt de ontwikkeling mogelijk van speciaal op maat gemaakte uitwisselbare objectieven. Deze objectieven zijn niet alleen kleiner en lichter maar bieden ook een grotere lichtkracht dan objectieven die zijn gebaseerd op het 35-mm filmformaat. Behalve Olympus maken ook Kodak, Fuji, Sanyo, Sigma, Panasonic en Leica deel uit van het Four Thirds-consortium.

Live View
De Live View-functie biedt een alternatief voor het bepalen van het opnamekader met behulp van de zoeker van een digitale SLR-camera. Het beeld dat door het objectief naar de beeldsensor wordt gestuurd, wordt direct weergegeven op de LCD van de camera. Hoewel de meeste digitale compactcamera's al jaren zijn voorzien van een Live View-functie, is deze optie pas sinds kort beschikbaar bij D-SLR's. De eerste DSLR die een continue live weergave bood, was de Olympus E-330.

Supersonic Wave-filter
Stof dat een digitale SLR binnendringt, bijvoorbeeld tijdens het verwisselen van het objectief, kan een opname compleet verpesten, tenzij het effectief wordt verwijderd. Met de Supersonic Wave-filter wordt het risico dat foto's mislukken als gevolg van stof tot een minimum gereduceerd. Bij dit systeem wordt een transparante filter geplaatst tussen de sluiter van de camera en de CCD. Dit filter zorgt ervoor dat er geen stof op de CCD valt. De stofdeeltjes worden namelijk opgevangen door de filter en vervolgens afgeschud door een reeks ultrasone trillingen die worden geactiveerd zodra het systeem wordt ingeschakeld. Olympus was de eerste fabrikant die haar DSLR-systemen uitrustte met een antistofsysteem.

HyperCrystal LCD
Een speciale ('semi-transmissive') technologie die wordt gebruikt bij LCD's en waarbij sprake is van een extra laag onderin de LCD die het licht reflecteert van externe lichtbronnen. Dit verbetert de helderheid van de LCD zodat de beeldweergave zelfs in direct zonlicht veel scherper en contrastrijker is dan bij conventionele displays. Daarnaast zorgt deze technologie voor kijkhoeken tot 170° zonder hinderlijke schitteringen of schaduwen zodat u het kader vanuit verschillende standpunten kunt bepalen, en de resultaten direct aan meerdere mensen kunt laten zien.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional