Olympus E-510

MerkOlympus
ModelE-510
TypeDSLR
Release05/03/2007
Megapixels10,0
Olympus E-510

Reviews

 
CNET.co.uk
A good entry-level DSLR
Score: 7
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 9
Fotografie.nl
Aantrekkelijk
Score: 0

Maak kennis met het nieuwste op het gebied van digitale SLR-fotografie. De Olympus E-510 geeft u de tools om uiterst professionele foto's te maken met al het gemak dat u verwacht bij een DSLR-camera van dit kaliber.

Deze opvolger van de E-500 maakt het nog eenvoudiger en leuker om het kader van een opname te bepalen dankzij de Live View-functie waarbij u gebruikmaakt van de HyperCrystal LCD van 6,4 cm. Bovendien profiteert u direct van de voordelen van een beeldstabilisator. En omdat deze direct in de camera is ingebouwd, maakt het niet uit met welke Four Thirds-objectieven u werkt. U profiteert namelijk altijd van een goede bescherming tegen hinderlijke beeldvervormingen.

Daarnaast zorgt de nieuwe verwerkingsengine ervoor dat u geen last meer hebt van beeldruis zodat de resultaten nog scherper en natuurlijker zijn.

Om de beeldsensor van de E-510 te beschermen tegen stof is deze camera, net als alle E-System-camera's die sinds 2003 zijn geïntroduceerd, uitgerust met de eigen Supersonic Wave-filter van Olympus. En dankzij een nieuwe Live MOS-sensor met 10 megapixels worden de opnamen nog fraaier en getrouwer vastgelegd met elke klik van de sluiter.

Altijd en overal scherpe foto's
Als een van de meest toonaangevende technologiebedrijven ter wereld, stelt Olympus altijd alles in het werk om de nieuwste en meest geavanceerde functies in te bouwen in haar camera's, en de E-510 is daarvan een goed voorbeeld. Met de integratie van een beeldstabilisator direct in de camerabehuizing, bent u bijvoorbeeld altijd verzekerd van een extra bescherming tegen beeldvervormingen – ongeacht van welk objectief u gebruikmaakt.

Een camera voor ieders wensen
Met 28 gebruiksvriendelijke opnameprogramma's en een groot aantal handmatige instellingsmogelijkheden, komt de E-510 tegemoet aan de wensen van zowel ervaren als beginnende fotografen.

De verschillende kleurprogramma's en zwart-witfilters staan garant voor uiterst creatieve bewerkingen en de mogelijkheid om gebruik te maken van zowel CompactFlash-kaarten als xD-Picture Cards is een duidelijke pré voor gebruikers die overstappen van een Olympus compactcamera. Zij kunnen hun oude geheugenkaarten immers gewoon blijven gebruiken.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de menuopties worden weergegeven in maar liefst 10 Europese talen. Bovendien zijn er nog 15 extra talen beschikbaar die via internet kunnen worden gedownload.

En verder?
De E-510 wordt geleverd met een oplaadbare batterij met een extra lange gebruiksduur zodat u nog langer met uw camera aan de slag kunt. En omdat vrijwel alle E-System-accessoires met deze DSLR kunnen worden gebruikt, kunt u uw kit moeiteloos uitbreiden met een aantal zeer geavanceerde accessoires. Denk hierbij aan de E-System-objectieven met een vrijwel telecentrisch ontwerp die voldoen aan de Four Thirds-standaard. Deze standaard garandeert dat de producten speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de strenge eisen van digitale fotografie.

Belangrijkste eigenschappen

 • D-SLR met ingebouwde beeldstabilisator
 • Live MOS-sensor met 10 megapixels
 • Live View-functie
 • Nieuwe beeldverwerkingsengine
 • Hi-speed USB 2.0
 • HyperCrystal LCD van 6,4 cm
 • Supersonic Wave-filter voor stofvermindering
 • 28 opnameprogramma's (inclusief 5 belichtingsstanden, 5 creatieve functies en 18 scèneprogramma's)
 • Ingebouwde pop-up flitser (RG 10)
 • 3 fps met maximaal 7 opnamen in de RAW-buffer
 • AF-vergrendelingsfunctionaliteit
 • Voorvertoning scherptediepte
 • Bracketingfunctie (belichting, witbalans, scherpstelling)
 • Gedetailleerde beeldweergave met histogramfunctie

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional