Olympus E-520

MerkOlympus
ModelE-520
TypeDSLR
Release13/05/2008
Megapixels10,0
Olympus E-520

Reviews

 
DigifotoPro
Eenvoudig te bedienen
Score: 9
DPreview.com
Highly Recommended (just)
Score: 8
Ephotozine.com
Editor's Choise
Score: 9
Letsgodigital.org
Recommended!
Score: 8
PhotographyBlog
Highly Recommended
Score: 9
Pixelmania.nl
Veel waar voor zijn geld
Score: 10
Steves Digicams
Great value
Score: 0
TrustedReviews
Worth considering
Score: 8

Flexibiliteit is waar het om draait
Met de E-520 behoren beeldvervormingen voorgoed tot het verleden. De ingebouwde beeldstabilisator zorgt ervoor dat voorwerpen haarscherp worden vastgelegd, opname na opname - ongeacht of u nu fotografeert terwijl u achter op een motor zit, of dat u probeert om de unieke sfeer van een marktplein zo fraai mogelijk vast te leggen.

Doordat de stabilisator in de camera is ingebouwd, en niet in de afzonderlijke objectieven, kunnen fotografen vol vertrouwen aan de slag, ongeacht van welk objectief ze gebruikmaken: van groothoekobjectieven tot zeer geavanceerde zoomlenzen.

Dankzij de repeterende opnamefunctie met een snelheid van 3,5 fps en een buffergeheugen voor 8 RAW-opnamen, hoeft men geen moment meer te missen. En met de snelle verwerkingstijden en uitstekende prestaties met minimale ruis, die het gevolg zijn van de TruePic III-beeldprocessor, vormen ook high-speed acties geen enkel probleem.

De veelzijdige opnamemogelijkheden worden nog verder vergroot met een ISO-bereik van 100 tot 1600, en met een bracketingfunctie die het mogelijk maakt om meerdere opnamen achtereen te maken met verschillende belichtings-, scherpstel- en witbalansinstellingen zodat u achteraf de beste opname kunt kiezen.

Wanneer de lichtomstandigheden niet al te best zijn, kunnen fotografen gebruikmaken van de ingebouwde flitser of van een externe flitser. Ook biedt dit model ondersteuning voor een draadloze flitsercontrole, zodat men eenvoudig elke lichtopstelling kan kiezen.

Net als alle andere Olympus E-System-camera's is de E-520 uitgerust met de Supersonic Wave-filter die een uitstekende bescherming biedt tegen stof, dat bijvoorbeeld tijdens het verwisselen van het objectief in de camera kan komen. Dit systeem zorgt voor smetteloze opnamen.

Complexe functies - ontwikkeld voor een dagelijks gebruik
Ondanks de vele geavanceerde mogelijkheden is de op Four Thirds-standaard gebaseerde E-520 een zeer gebruiksvriendelijke camera.

De ergonomische behuizing herbergt functies die niet alleen bijdragen aan een betere beeldkwaliteit maar ook aan een groter gebruiksgemak.

Zo maakt de verbeterde Live View-functie het fotograferen nog eenvoudiger. Op het scherm kunnen voorvertoningen worden weergegeven van de scherptediepte, belichtingscompensatie en witbalans, en ook de effecten van gezichtsherkenning en schaduwaanpassing zijn in real-time zichtbaar op de HyperCrystal II LCD van 6,9 cm.

Dat laatste geldt overigens ook voor wijzigingen in de autofocusinstellingen. Dit is het gevolg van het nieuwe contrast AF-systeem* dat wordt gebruikt naast het fasverschildetectie AF-systeem. Bij het contrast AF-systeem hoeft de spiegel immers niet te worden neergeklapt voor het maken en weergeven van AF-metingen.

De LCD biedt brede kijkhoeken van 176° en kent een weergavebeeld van 100% van het kader. Live View is ook een ideaal hulpmiddel voor macrofotografen die visueel willen scherpstellen. Met Live View is het immers mogelijk om delen van de opname te vergroten met factor 7 of 10, en dat is ideaal wanneer men de scherpstelling handmatig wil aanpassen.

De E-520 beschikt over 32 gebruiksvriendelijke opnameprogramma's voor de meest uiteenlopende situaties: van een diner bij kaarslicht, tot portretfoto's en zelfs onderwateropnamen.

Ook de bediening is heel eenvoudig: gebruikers hebben de keuze uit maar liefst 10 menutalen, en er kunnen nog meer talen worden gedownload. De oplaadbare batterij kent een lange gebruiksduur zodat u nu nog langer kunt fotograferen.

Verder is de E-520 voorzien van geheugenslots voor CompactFlash-kaarten en xD-Picture Cards, en de bestanden kunnen razendsnel worden overgezet dankzij USB Hi-Speed 2.0.

Een compleet systeem voor creatieve fotografie
Doordat de E-520 deel uitmakt van het Olympus E-System kan deze camera worden gebruikt met vrijwel alle E-System-accessoires. Hiertoe behoren diverse flitserunits, waaronder de draadloze FL-36R en FL-50R waarmee u profiteert van de draadloze flitsercontrole van de camera.

Ook zijn er meer dan 20 ZUIKO DIGITAL-objectieven beschikbaar - allemaal met een vrijwel telecentrische constructie. Samen beslaan ze een scherpstelbereik van 14-600 mm (vergelijkbare waarden bij 35-mm fotografie). Tot de nieuwste ZUIKO DIGITAL-objectieven behoren de ED 9-18 mm 1:4,0-5,6 (18-36 mm), ED 14-35 mm 1:2,0 SWD (28-70 mm), ED 70-300 mm 1:4,0-5,6 (140-600 mm) en het 25 mm 1:2.8 (50 mm) pancake-objectief.

Daarnaast kunnen fotografen dankzij de geweldige compatibiliteit van het Four Thirds-systeem ook gebruikmaken van de objectieven van andere fabrikanten die aan deze standaard voldoen.

Voor nog meer creatieve mogelijkheden zal er voor de E-520 ook een speciaal onderwaterhuis op de markt worden gebracht. Dit onderwaterhuis beschermt de camera tot op een diepte van 40 m.

De E-520 voldoet aan strenge professionele eisen en is tegelijkertijd een uiterst compacte camera. Bovendien staat de E-520 met een ingebouwde beeldstabilisator altijd garant voor haarscherpe opnamen.

Belangrijkste eigenschappen

 • Ingebouwde beeldstabilisator voor alle objectieven
 • Comfortabele Autofocus Live View
 • Stofvrije fotografie dankzij een krachtig antistofsysteem.
 • 100% DSLR-kwaliteit
 • Absolute controle dankzij professionele functies
 • Grote HyperCrystal II LCD van 6,9 cm met een kijkhoek van 176°
 • Geweldige beeldkwaliteit dankzij Live MOS-sensor met 10 megapixels
 • Snelle repeterende opnamesnelheid van 3,5 fps zodat u niets hoeft te missen
 • Grote buffer voor 8 RAW-opnamen voor fotoreeksen
 • Ingebouwde flitser en een draadloze flitsercontrole voor uitzonderlijke lichtomstandigheden
 • Zorgeloze fotografie met 32 opnameprogramma's voor elke situatie
 • Ook tijdens het duiken de mooiste opnamen dankzij het optionele onderwaterhuis
 • Gemakkelijk de mooiste opnamen dankzij de gezichtsherkenning en de schaduwaanpassingstechnologie
 • Breedste aanbod accessoires voor digitale SLR-apparatuur
 • Compact en ergonomisch ontwerp
 • Kies de beste opname met behulp van de bracketingfunctie
 • Gevoeligheidsbereik van ISO 100-1600
 • AF/AE-vergrendeling voor extra opnamemogelijkheden
 • Voorvertoning scherptediepte voor een optimale controle
 • Scherpe opnamen bij een lange belichting dankzij de anti-shockfunctie
 • 'One-touch' witbalans voor perfecte kleuren
 • Nauwkeurige beeldcontrole met een 100% weergave op de LCD
 • TruePic III-beeldprocessor voor een snellere beeldverwerking en betere beeldkwaliteit
 • Controleer het resultaat met de gedetailleerde weergaveinformatie
 • Controle van witbalans en belichtingscompensatie
 • Snelle gegevensoverdracht dankzij Hi-Speed USB 2.0

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional