Pentax K-m

MerkPentax
ModelK-m
TypeDSLR
Release22/09/2008
Megapixels10,2
Pentax K-m

Reviews

 
CNET.co.uk
Surprising depth
Score: 8
DPreview.com
Recommended
Score: 7
Steves Digicams
Good first DSLR
Score: 0

Gebruiksgemak in de fotografie betekent tot op heden fotografie met een compactcamera. Deze is gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig te bedienen, maar is helaas meestal eenvoudig uitgevoerd.

De prestaties van een compactcamera voldoen vaak niet aan uw eisen en u mist sommige mogelijkheden, bijvoorbeeld om de flitser of het objectief te kunnen verwisselen.

Kon u zich tot op heden geen spiegelreflexcamera permitteren omdat deze te groot, te zwaar, te gecompliceerd, te duur of wat dan ook was, nu kunt u zich aan de PENTAX K-m verslingeren. Wij zijn namelijk van mening dat alle bezwaren tegen een spiegelreflexcamera vanaf heden niet meer gelden. En wel om de volgende redenen:

Volledige spiegelreflextechniek in een compact camerahuis
Het menselijke oog is nog altijd in het voordeel ten opzichte van alle technische verworvenheden. Het past zich net zo gemakkelijk aan het duister aan als aan het felle zonlicht. Een sensor kan dat niet, daarom kiezen wij voor spiegelreflextechniek en beoordelen wij het beeld in de zoeker, het verlengstuk van onze ogen. Voorbij is de tijd dat u op het LCD-scherm niets meer kon herkennen omdat de zon erop scheen of omdat de ruimte gewoon te donker voor het scherm was.

Afgelopen met de beperkingen die door de automatiek werden gesteld; beslis zelf hoe er belicht moet worden. En beslis zelf welk objectief u nodig heeft. Leer de wereld van de echte macrofotografie kennen en fotografeer tot een maatstaf van 1:1. Niet alleen vlinders en bloemen zijn dankbare motieven, maar ook uw munten- of postzegelverzameling kunnen nu optimaal gearchiveerd en gedocumenteerd worden.

Leer nieuwe dimensies kennen, speel met scherpte en onscherpte. Zet u creatief in. Fotografeer dat portret tegen een onscherpe achtergrond of toon de weidsheid van een landschappanorama. Het opnameformaat van een PENTAX spiegelreflexcamera biedt mogelijkheden die camerasystemen met een kleinere sensor gewoon niet kunnen uitvoeren.

Of benut de mogelijkheden van een echte telelens waarmee u dieren in een vrije wildbaan net zo dichtbij brengt als uw zoon bij het voetballen of uw dochter op de tennisbaan - en dit alles zo snel, dat u bij 3,5 beelden per seconde zelfs bewegingen kunt "bevriezen".

Bepaal zelf of u zich creatief wilt uitleven, of dat u zich liever verlaat op de vele automatische functies. Uitgebreide motief- en scèneprogramma's regelen de belichting, zodat u verzekerd bent van een prima beeldkwaliteit. En als u eens helemaal niet meer weet waarvoor welke schakelaar of toets dient, dan drukt u op de vraagtekentoets en de verklaring en beschrijving verschijnt op het heldere scherm aan de achterzijde. Hier ziet u ook de informatie over uw camera-instellingen, belichtingswaarden en u kunt hier tevens uw foto's bekijken.

Al deze prestaties komen uit een superklein camerahuis, dat zijn gelijke nog niet heeft gevonden. Daarom is deze camera altijd voorhanden en snel ingesteld wanneer de leukste en interessantste of mooiste motieven voor uw neus verschijnen.

De camera wordt uitsluitend als set met de DA L 18-55 mm / 3,5~5,6 AL, of als set met de smc DA L 18-55 mm / 3,5~5,6 AL en smc DA L 50-200 mm / 4,0~5,6 ED aangeboden.

Beide objectieven zijn gebaseerd op de techniek van de gelijknamige brandpuntsafstanden uit de DA-serie, maar zijn echter in gewicht geoptimaliseerd.

Zoals u ziet is het instappen in de hoogwaardige spiegelreflexfotografie toch eenvoudig en behoeft niet langer gecompliceerd te zijn. Met de PENTAX K-m zijn de tijden voorbij dat een instapcamera gelijkgesteld werd met een goedkope camera.

Belangrijkste eigenschappen

  • Bijzonder klein en compact camerahuis
  • Camerageïntegreerde Shake Reduction voor alle objectieven
  • Vergrote dynamische omvang, zorgt voor doortekening ook in de schaduwen
  • Eenvoudigste bediening met ingebouwde bedieningshulp
  • Verbeterde doortekening in de schaduwen en hoge lichten dankzij D-Range

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional