Pentax K110D

MerkPentax
ModelK110D
TypeDSLR
Release22/05/2006
Megapixels6,1
Pentax K110D

Reviews

 
Nog geen reviews

Hedendaagse innovaties met beproefde techniek te verenigen, was het hoogste doel bij het ontwerpen van een nieuwe PENTAX camera voor de instappersklasse.

BRDit wordt reeds duidelijk in de naam van de nieuwe spiegelreflexcamera. Zo staat de "K" voor hetgeen PENTAX-fotografen al meer dan 30 jaar vergezelt en begon met fotapparatuur van de "K"-serie : de objectieven met de reeds legendarische K-bajonet.

De "110" staat voor de positie van van de camera in het PENTAX-assortiment en de "D" wijst erop dat het hier een spiegelreflexcamera met digitale sensor betreft.

Met uitzondering van de ontbrekende sensor voor de Shake Reduction bij de PENTAX K110D zijn de modellen K100D en K110D verder identiek.. In alle overige gevallen heeft de PENTAX camera K110D dezelfde hoogwaardige uitrusting als de digitale spiegelreflexcamera PENTAX K100D.

De K110D beschikt eveneens over een stalen chassis, voorzien van een vezelversterkt huis dat de K110D tot een stabiele camera maakt voor het ruwe en zware werk van alledag.

Zo begint een goede opname al met een betrouwbare belichtingsmeting. De gebruiker kan zelf bepalen of hij het meerveldsmeetsysteem, de centrumbenadrukte meting of spotmeting gebruikt. Hij kan ook bepalen of de scherpstelling automatisch geschiedt middels 11 meetsensoren, waarvan 9 kruissensoren, ofdat hij zelf een meetveld selecteert.

Beide mogelijkheden garanderen scherpe en briljante opnames die meteen na de opname op het grote 2,5 inch LCD-scherm met een resolutie van 210.000 pixels beoordeeld kunnen worden. Dat geschiedt op dit nieuwe groothoekscherm nog prettiger, want met een kijkhoek van 140° is ook vanuit de zijkant een goed beeld zichtbaar.

Naast vele professionele features is de camera echter ook uitgerust met veel functies die een plezierig en probleemloos gebruik mogelijk maakt. Naast de normale belichtingsautomatiek staat ook een motiefprogramma-automatiek ter beschikking.

Hierbij berekent de camera de optimale instellingen voor het motief en belicht overeenkomstig. Naast deze vijf motiefprogramma,s staan acht opnameprogramma's ter beschikking, waarbij niet alleen belichtingstijd en lensopening automatisch worden ingesteld, maar ook andere factoren, zoals filters of het activeren van ruisonderdukking.

Uiterlijk onderscheiden de K100D en de K110D zich uitsluitend door het ontbrekende SR-logo en het zilveren bovendeel van het programmakeuzewiel bij de K110D.


Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional