Pentax K200D

MerkPentax
ModelK200D
TypeDSLR
Release23/01/2008
Megapixels10,2
Pentax K200D

Reviews

 
Cameralabs.com
Highly recommended
Score: 9
CNET.co.uk
Fiddly controls
Score: 6
DPreview.com
Highly Recommended
Score: 8
Fotografie.nl
Veelzijdige camera
Score: 0
Steves Digicams
A wonderful camera
Score: 0

De benaming "kleine zuster" voor de nieuwe PENTAX K200D zou niet gerechtvaardigd zijn. Zo vinden wij in de K200D veel functies terug uit de K10D en de nieuwe PENTAX topcamera K20D.

Sinds meer dan een jaar is de 10,2 MP sensor tezamen met het PRIME en DDR 2 systeem voor veeleisende fotografen een extra aanvulling voor optimale beeldresultaten. Zoveel goede eigenschappen mogen niet zomaar verdwijnen en daarom vinden we deze extra aanvullingen uit de K10D dan ook terug in de K200D.

De in de camera geïntegreerde Shake Reduction heeft een zeer doeltreffende functie. Sensoren herkennen camerabewegingen en compenseren deze in elke richting (3-dimensionaal).

Voor de fotgraaf levert dit een belichtingsspeelruimte op van 4 LW. Een bijzondere hulp bij Available Light fotografie - en onafhankelijk van het objectief. Dankzij deze functie bent u niet afhankelijk van dure speciaalobjectieven, maar kunt u gebruiken wat u wilt.

Een bijzondere ergenis is stof op de sensor. Wij hebben daarom veel ondernomen om dit te vermijden. Een op nanotechnologie gebaseerde coating op het LowPass filter verhindert het vastzetten van stofdeeltjes. Mocht dit echter toch plaatsvinden, dan zorgt een trilmechanisme dat het stof afgeschud wordt en in het camerahuis verzameld wordt.

Mochten stofdeeltjes desondanks toch nog zichtbaar zijn op de foto's, dan zorgt de Dust Alert functie ervoor dat dit stof voor u zichtbaar wordt gemaakt en met de als optie verkrijgbare Sensor Cleaning Kit verwijderd kan worden.

Om te voorkomen dat stof, vuil en vocht schade aanricht, zorgen 60 afdichtingen ervoor dat het camerahuis goed afgesloten blijft. Dit is een werkelijk belangrijk kenmerk voor robuustheid en stabiliteit. Want de meeste schade aan de camera-elektronica wordt aangericht door corrosie, bijv.als gevolg van een hoge luchtvochtigheid.

Vanzelfsprekend is ook het apart verkrijgbare batterijvak met 14 afdichtingen tegen vocht en stof bechermd. Het batterijvak en de camera zijn uitsluitend geschikt voor 4 batterijen type AA (ook oplaadbaar). Met lithiumbatterijen zijn tot meer dan 1000 opnames per set mogelijk.

Belangrijkste eigenschappen

  • 10,2 megapixels CCD
  • Opto-magnetische Shake Reduction (SR)
  • Stof- en spatwaterdicht met 60 afdichtingen
  • Optionele batterijgreep met 14 afdichtingen
  • Dust Alert System
  • Dynamic Range Enlargement
  • Meer dan 1.000 foto's met één set AA-lithiumbatterijen

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional