Sony DSLR-A390

MerkSony
ModelDSLR-A390
TypeDSLR
Release09/06/2010
Megapixels14,2
Sony DSLR-A390

Reviews

 
CNet.co.uk
Last year's tech
Score: 6
DPreview.com
Looks very out of date
Score: 6
PhotographyBLOG
Hold onto your cash
Score: 7

Badhoevedorp, 9 juni 2010 – Sony komt met twee nieuwe Alpha digitale reflexcamera’s. De stijlvolle en betaalbare instapmodellen DSLR-A390 en DSLR-A290 zijn compact hebben een vernieuwde grip met knoppen op een betere plaats voor meer gebruiksgemak.

De camera's hebben 14,2 megapixels en een lcd-scherm met een handige helpgids. Bravia Sync en de HDMI-aansluiting zorgen voor eenvoudige bediening en verbinding met andere apparaten.

14,2 megapixel
Beide DSLR camera’s bieden de snelle reactietijden en een resolutie van 14,2 effectieve megapixels voor haarscherpe perfecte foto’s met een minimum aan ruis.

Live voorbeeldweergave
Een bijkomend voordeel van de Alpha 390 is Quick AF Live View. Met dit systeem profiteren gebruikers van het gemak van live voorbeeldweergave op het scherpe kantelbare lcd-scherm plus snelle, nauwkeurige autofocus.

Comfortabele handgreep
Beide camera’s hebben een fraaie herontworpen handgreep voor nog meer gebruikscomfort. Ook de bovenkant is herzien: beide modellen hebben bedieningsknoppen op een overzichtelijkere plaats.

Compacte behuizing
Met een compacte behuizing van slechts 456 gram (excl. batterij en geheugenkaart), is de Alpha 290 lichter dan de Alpha 390.

Helpfunctie op het scherm
De nieuwe camera’s zitten boordevol creatieve functies die eenvoudig te gebruiken zijn, zelfs voor de beginnende fotograaf. Dankzij het intuïtieve grafische scherm is het verband tussen de sluitertijd en het diafragma gemakkelijk te begrijpen. Gebruikers zien op het scherm ook duidelijk wat de gekozen belichtingsinstellingen doen met het eindresultaat.

In de Helpgids op het scherm worden camerafuncties in duidelijke, heldere taal uitgelegd en geïllustreerd met een voorbeeld van het eindresultaat. Kleurrijke pictogrammen op het scherm bieden snelle toegang tot de menu’s met de opname- en weergavefuncties.

HDMI-aansluiting
Zowel de Alpha 390 als de Alpha 290 is uitgerust met een mini-HDMI-aansluiting, zodat de camera’s rechtstreeks kunnen worden aangesloten op een HD ready tv (via een optionele kabel). En dankzij de ondersteuning voor PhotoTV HD zien de foto’s op een compatibele BRAVIA-televisie er nog beter uit.

BRAVIA Sync
Met BRAVIA Sync kunnen gebruikers bovendien de diavoorstelling en andere weergavefuncties van de camera comfortabel op afstand regelen met de afstandsbediening van hun tv.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de DSLRA390L inclusief lens is 500 euro (A390 + 18-55)
De adviesprijs van de DSLRA390Y inclusief lens is 700 euo (A390 + 18-55 + 55-200)

De camera's zijn vanaf eind juni beschikbaar.

Belangrijkste eigenschappen

  • Compacte, stijlvolle behuizing met nieuw greepontwerp voor positieven, comfortabele handligging
  • CCD-sensor van 14,2 effectieve megapixels en BIONZ-processor voor frisse, rijk gedetailleerde afbeeldingen
  • Quick AF Live View met XXcm kantelbaar LCD-scherm voor snel reagerende live-weergave tijdens opname
  • HDMI-uitvoer en BRAVIA Sync voor gemakkelijk foto's bekijken met uitstekende kwaliteit
  • Eenvoudige bediening met grafisch scherm en helpgids op het scherm

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional