Sony DSLR-A450

MerkSony
ModelDSLR-A450
TypeDSLR
Release05/01/2010
Megapixels14,2
Sony DSLR-A450

Reviews

 
CNet.co.uk
Easy to use
Score: 8
Photographyblog.com
Recommended
Score: 8

De Alpha 450 is de nieuwste digitale spiegelreflexcamera in het uitgebreide DSLR-assortiment van Sony. Deze allround DSLR is eenvoudig in gebruik en beschikt over veel opties voor creatieve beelden waaronder een 14,2 megapixel Exmor CMOS-sensor die tot 7 beelden per seconde kan maken. Met een opgeladen accu zijn meer dan 1000 foto's te maken.

Beelden met veel detail
De combinatie van de 14,2 effectieve megapixel Exmor CMOS-sensor met de krachtige BIONZ-processor zorgt voor zeer gedetailleerde beelden met nagenoeg geen ruis. Dankzij de gevoeligheid van maximaal ISO 12800 zijn zeer natuurlijke beelden te maken, zelfs bij weinig licht en zonder flitser. Dankzij dezelfde BIONZ-processor zijn continu vijf beelden per seconde te nemen, ideaal voor actiemomenten. In de 'Speed priority'- stand zijn dat er onder ideale omstandigheden zelfs zeven per seconde. Dit hangt af van de opname-omstandigheden en de gebruikte geheugenkaart. De camera heeft slots voor Memory Stick PRO Duo en SD/SDHC geheugenkaarten.

Eenvoudig composities samenstellen
Met de heldere optische zoeker is 95 procent van het beschikbare beeld weer te geven. Dat maakt het bepalen en samenstellen van een compositie eenvoudig. Met de Manual Focus Check Live View zijn previews duidelijk te tonen op het 6,7 cm (2,7 inch) Clear Photo lcd-scherm. Er kan gekozen worden uit 7 of 14 beelden op het scherm. Handig voor het snel bekijken van portretten, stillevens, macro- en architectscénes.

Foto's automatisch bewerkt en verbeterd
Gemaakte foto's worden in de Auto HDR-stand automatisch verbeterd. Twee beelden die na elkaar zijn gemaakt in moeilijke omstandigheden worden door de camera automatisch samengevoegd. Het resultaat is een afbeelding met veel detail in bijvoorbeeld fel licht of beeld met donkere schaduw zonder dat daar bijzonder talent of beeldbewerkingsoftware op de pc voor nodig is. Naast volledige automatische bediening is de belichtingscompensatie ook handmatig in te stellen met stappen van 0.5EV tot 3EV.

Optische beeldstabilisatie in de camerabody
Net als iedere andere Sony Alpha DSLR-camera beschikken de nieuwe modellen over SteadyShot INSIDE. De ingebouwde beeldstabilisatie corrigeert met iedere gebruikte lens trillingen van de camera in vier stappen (onafhankelijk van de gebruikte lens) wanneer uit de hand wordt gefotografeerd en een statief ontbreekt. Alle dertig Sony Alpha-lenzen, twee telelenzen en bestaande Konica-Minolta objectieven passen op deze nieuwe camera’s.

Grootbeeld foto’s kijken op High Definition BRAVIA lcd-televisie
Alle nieuwe Alpha modellen zijn via HDMI te verbinden met een full HD of HD Ready lcd televisie zodat je op een groot scherm gezamenlijk kan genieten van de mooiste foto's.

Sony BRAVIA televisies met PhotoTV HD weergave staan garant voor de best haalbare fotoweergave. De nieuwe modellen beschikken voor het eerst over BRAVIA Sync compatibiliteit. Hiermee is de aangesloten Alpha DSLR camera te bedienen via de afstandsbediening van de Sony BRAVIA televisie.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Alpha 450 inclusief 18-55mm kitlens is 650 euro en de camera is begin februari beschikbaar.

Software en accessoires
Meegeleverde wordt Image Data Converter SR, Image Data Lightbox SR en PMB (Picture Motion Browser) voor eenvoudig beheer. De Alpha 450 is ook compatibel met de DSLR accessoires van Sony, zoals flitsers, draagtassen, batterijen en opladers en GPS.

Belangrijkste eigenschappen

  • 14.2 effective megapixels Exmor™ CMOS sensor
  • Up to 7 fps continuous shooting
  • Manual Focus Check Live View
  • Auto HDR
  • 1,050 shot battery stamina (CIPA measurement)
  • SteadyShot INSIDE

Colofon

Concept, vormgeving en realisatie: ezoffice webdesign © 2007 - 2023

Valid XHTML 1.0 Transitional